Bin sene hapis cezası alan Adnan Oktar’ın malları satışa çıktı 

Çeşitli suçlardan yargılanan Adnan Oktar, bin sene hapis cezası almıştı. Şimdi de Oktar’ın mal varlıkları satışa çıkartıldı. Organize suç örgütüne bağlı şirketlerindeki eşyaları satışa çıkarılan Oktar’ın malları için teklifler, 7 Temmuz 2021’e kadar alınacak. 

SİYASET 28.06.2021, 17:30
Bin sene hapis cezası alan Adnan Oktar’ın malları satışa çıktı 

Çeşitli suçlardan yargılanan ve binlerce sene ceza alan Adnan Oktar’ın organize suç örgütüne bağlı şirketleri, şirketlerin ve evlerin içindeki eşyaları ile Oktar’ın kişisel eşyaları satışa çıktı. Adnan Oktar’ın liderliğini yaptığı bilinen suç örgütünün şirketlerine kayyum sıfatıyla atanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 7 Temmuz 2021’e kadar alacağı teklifler sonrasında 8 Temmuz’da ihaleye çıkacak. TMSF’den yapılan açıklamaya göre Adnan Oktar’ın mallarının satışı toplu şekilde olacak. 



Satışa çıkartılan eşyaların listesi hayli kabarık 

Satışa çıkarılan mallar arasında Adnan Oktar’ın kişisel eşyaları da bulunuyor. Takım elbise, gömlek, ceket, vazo, kravat, antika telefon, pantolon, piknik çantası, ayakkabı gibi eşyaların olduğu listede şirket içindeki eşyaların yanı sıra arsa, ev, yazlık gibi taşınmaz mallar da yer alıyor. 



Adnan Oktar’ın suç dosyası hayli kabarık 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Adnan Oktar davasında Oktar’a ve diğer üyelere verilen cezalar belli oldu. Oktar için verilen cezalar ise şu şekilde: “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “FETÖ silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek”, “çocuk istismarı”, “nitelikli cinsel istismar”, “siyasal veya askeri casusluk”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “eziyet”. Bu cezalar için ise toplamda bin 75 sene 3 ay hapis cezası verildi.



Adnan Oktar dışında Tarkan Yavaş 211 sene, Oktar Babuna 186 sene, Halil Hilmi Müftüoğlu 177 sene, Bora Yıldız 303 sene, İbrahim Tuncer 57 sene ceza aldı. Fatma Ceyda Ertüzün, Yeliz Sucu, Ayşegül Hüma Babuna, Sinem Hacer Tezyapar, Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Alev Babuna ve Ulviye Dirdem Ürer ise 9’ar sene ceza aldı. 



Yorumlar (0)