"Bin liranın altında emekli maaşı alan var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada,"Bin liranın altında emekli maaşı alanlar var. Ben doğru söyledikçe onlar kandırmaya çalışıyorlar." diyerek tepki gösterdi.  

SİYASET 22.11.2019, 11:45 22.11.2019, 12:10
"Bin liranın altında emekli maaşı alan var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, bin lira altı emekli maaşı polemeğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bin liranın altında emekli maaşı alanların olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ben doğru söyledikçe onlar kandırmaya çalışıyorlar. Hangi televizyonları ve gazeteleri olursa olsun doğruları söylemek zorundayız. 800 binden kişi bin liranın altında aylık alıyor. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler Türkiye'yi ne hale getirdiler. Vatandaş için değil cepleri için çalıştılar.  Biz kimin için çalışıyoruz vatandaş için çalışıyoruz. Birlikte başlattık birlikte yürüteceğiz. Ahlaklı ve adaletli bir siyaset." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de bin liranın altında emekli maaşı yok. Ama Kılıçdaroğlu 'Bin liranın altında emekli maaşı alan 847 bin kişi var' diye göz göre göre yalan söylüyor. Hakikati çarpıtıyor. Şark kurnazlığı yaparak hak sahipleri arasında paylaştırılan ölüm aylıklarını, her biri ayrı emekli maaşıymış gibi anlatıyor." demişti. 

İBB'den öğrencilere burs

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bu sene dar gelirli 30 bin üniversite öğrencisine burs verileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Miktarı 96 milyon lira. Nereden bulduğu bu parayı israfı önleyerek. İsrafı önlüyoruz, tasarrufu halk için kullanıyoruz." dedi.

Ankara'da 250 bin öğrenciye ulaşım indirimi

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de 250 bin öğrencinin ulaşımını ucuzlattığına dikkat çekerek, "Aile sigortası bizim kamu ile paylaştığımız bir projemiz. Bazı belediyeler uygulamaya çalıştı benzer uygulamaları. Ankara Belediyemiz ise bunu tüm Ankara'ya uygulayacak. Kreş yapacağız. Yoksul mahallelerden başlayarak her mahalleye kreş yapacağız. İstanbul da bir karar aldı. 150 kreş yapacağız. Ama şehir hastaneleri gibi değil. 'Bütçeden kuruş çıkmıyor' dediler. 6 milyar lira para çıkmış. Ama bizim kreşler için beş kuruş para ceplerinden çıkmayacak." ifadelerini kullandı. 

"Tank Palet Fabrikası bedava verildi"

CHP lideri, grup toplantılarında da sık sık gündeme getirdiği Tank Palet Fabrikası'na ilişkin, "Birileri ülkemizin varlıklarını, başka bir orduya peşkeş çekiyorsa, buna karşı durmak namus borcumuzdur. Tarihin CHP’ye yüklediği bir görevdir. Tank Palet Fabrikası'nı kastediyorum. Değeri 20 milyar dolar. 1 milyon 800 bin metrekarelik alanda Sakarya’da kurulu Avrupa’nın en büyük entegre tesisi. Bu şu anda Katar ordusuna bedava verildi. BMC grubuna bedava verildi. Bedava verildi. Önce diyordu ki özelleştirme yok. Kendi kararını çıkardı, altında kendi imzası var, vatandaşa yalan söylüyor. O makamda oturan birinin yalan söylemesi yakışır mı ya. Şu soruyu sordum henüz yanıt alamadı, soracağım; dünyanın hangi ülkesinde kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye bedava veya parayla veren bir ülke var mı? İkinci kararnameyi resmi Gazete’de yayımlamadı, korktu. Ben görmeyeyim diye. Ama ben görürüm arkadaşlar. Bürokraside çalışan binlerce vatansever insan var. Öyle bir kararname yoktur da diyemiyor. Biz satmadık diyor, satsaydın biz o parayı görecektik, satmadın. İşletme hakkını devrettik diyor, kaça devrettin arkadaşım? Bunu yapmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanettir. Keşke bu konuda da mahkemeye verse de derdimizi mahkemeye anlatsak. Ama mahkemeler de onun emrinde biliyorum." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)