"Bin kilometrelik alanı terör işgalinden kurtardık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık." dedi.

SİYASET 15.10.2019, 12:04 15.10.2019, 12:49
"Bin kilometrelik alanı terör işgalinden kurtardık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Fırat'ın doğusundaki PKK/YPG terör hedeflerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı hakkında açıklamalarda bulundu. ü

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Amacımız Suriyelilerin evlerine dönmelerini sağlamak"

"Suriye'de son 8 yılda yaşadıklarımız bir terör örgütü ile diğerinin tasviye edilemeyeceğini göstermiştir. PKK/YPG'yi tasviye etmek için 9 Ekim'de önemli bir adım attık. Birinci amacı PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması. İkinci amacı ise misafir ettiğimiz Suriyeli Arapların ülkelerine dönmelerini sağlamaktır."

"Harekât güvenli bölge haritasına uygun şekilde sürüyor"

"Barış Pınarı Harekâtı, güvenli bölge haritasına uygun şekilde devam ediyor. Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz."

"Mücadelemizi sürdüreceğiz"

"Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinde kardeşlerimizden çok güçlü destek bekliyoruz. Suriye'nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene, hedeflerimize ulaşıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

"Kotaları kaldırmamız gerekiyor"

"Bu zirve tarihi bir nitelik taşıyor. Türk Konseyi gibi yapıların dünya siyasetinde ağırlığı artıyor. Konseyin BMGK ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde gözlemci statüde olmasını istiyoruz. Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak önlemleri almalıyız. Yerel paralarla ticarete verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk Konseyi olarak aramızdaki kotaları kaldırmamız gerekiyor."

"Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi için elimizden geleni yapacağız"

"Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Yorumlar (0)