"Beştepe'ye giden CHP'li" iddiası: Kaynağım aktif bir CHP'li milletvekili

Talat Atilla, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasına ilişkin, "Bana haberi getiren aktif bir CHP'li milletvekilidir. Bu haberi Kılıçdaroğlu'na yüzde yüz onaylatmıştır." açıklamasında bulundu.

SİYASET 27.11.2019, 11:40
"Beştepe'ye giden CHP'li" iddiası: Kaynağım aktif bir CHP'li milletvekili

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediği iddiasının kaynağı olduğu belirtilen Talat Atilla'dan yeni bir açıklama geldi. 

Atilla, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bana haberi getiren aktif bir CHP'li milletvekilidir. Bu haberi Kılıçdaroğlu'na yüzde yüz onaylatmıştır." ifadesini kullandı.  

Ne olmuştu?

CHP'de 37. Olağan Kurultay başlarken Sözcü gazetesinde Rahmi Turan’ın köşesinde gündeme getirdiği, CHP'li bir ismin 9 Kasım günü Beştepe’ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ve Erdoğan'ın "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddia, tartışmalara neden olmuştu. Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan (80), kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu bildirmişti. 

Rahmi Turan, 26 Kasım günü yayınlanan köşe yazısında özür dilemişti. Turan, "Haberin doğru olmadığı anlaşıldı. Bunu bir trafik kazası olarak görmek gerekir. Haber kaynağım olan 20 yıllık gazeteci arkadaşıma güvenerek yazdığım yorum haberle gündemi bu kadar meşgul ettiğim için son derece üzgünüm." açıklamasında bulunmuştu. 

Haberde isimleri geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'den özür dileyen Turan, "Kasıt olmadan dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan bir hatadır bu." ifadesini kullanmıştı. 

Turan, "CHP ve çete birbirine taban tabana zıt iki sözcük, bu durumda parti merkezi bir araştırma komsiyonu kurararak konuyu mutlaka aydınlığa çıkarmalıdır." demişti. 

Yorumlar (0)