"Beştepe'ye giden CHP'li" iddiası için neden "Doğrudur" dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin yaptığı "Doğrudur" açıklamasına ilişkin, "Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. "Doğrudur" dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor." dedi. 

SİYASET 25.11.2019, 08:53 25.11.2019, 08:58
"Beştepe'ye giden CHP'li" iddiası için neden "Doğrudur" dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Muharrem İnce'nin Beştepe’ye gittiğine dair "haberin" kaynağı olduğu ifade edilen gazeteci Talat Atilla ile 7 senedir görüşmediğini belirten Kılıçdaroğlu, televizyonda yaptığı "Doğrudur" açıklamasına ilişkin,  "Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. 'Doğrudur' dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor." ifadelerini kullandı. 

"Öteden beri duyumlar geliyor"

Kılıçdaroğlu, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'a konuştu. Bu iddianın kaynağı olan gazeteci Talat Atilla ile 7 senedir görüşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bazı CHP’lilerin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile görüştüğüne ilişkin öteden beri çeşitli duyumların geldiğini belirtti.

CHP lideri, FOX TV’de söylediği "Doğrudur" ifadesi ile Erdoğan’ın "CHP’nin içişlerine karışmasını kastettiğini" söyledi. 

Muharrem İnce’nin CHP Genel Merkezi’ni itham eden açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte hiç kimse, açıklamaları ile saraya hizmet eder hale gelmemelidir." ifadesini kullandı. 

"Talat Atilla ile 7 yıldır konuşmuşluğumuz yok"

Kılıçdaroğlu, Talat Atilla'nın kendisini arayıp aramadığı sorusuna "Hayır, aramadı. Zaten, yanlış hatırlamıyorsam, Afyon’daki bir mühimmat deposu patlamasının olduğu yedi yıl öncesinden beri kendisiyle aramızda ne görüşme var, ne yüz yüze gelme var, ne konuşmuşluğumuz var. Yakın çevremi de aradığına dair bana gelen bir bilgi yok." karşılığını verdi. 

"CHP'yi karıştırma girişimi için öyle dedim"

Kendisine de "Bazı CHP’liler saraya gitti" şeklinde duyumlar geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Öteden beri geliyor. Elinizde kanıt varsa seslendirirsiniz. Kanıt yoksa seslendirmezsiniz. Sadece bana değil, birçok kişiye gitti. 'Dedikodudur' dedim. Doğru mudur, yanlış mıdır, bilmiyorum. Erdoğan’ın CHP’yi karıştırma girişimi için 'Doğrudur' dedim." şeklinde konuştu.

"Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılıyor"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "CHP’yi karıştırmak ve partinin içişlerine müdahil olmak" için birçok şey yaptığını belirterek, "Millet İttifakı’nı karıştırmak, dedikodu üretmek ve devletin yetkililerini kullanmak gibi. Böyle bir şey olunca (haber yayınlanınca) ‘Doğrudur’ dedim. Bu olayı Rahmi Turan yazdığı zaman bir şey demedim. 'Gazeteci haber almıştır' dedim. Bir yorumdur. Rahmi Turan, ertesi gün devam etti. Üçüncü gün Fox TV’ye çıktığımda, bu soru soruldu. Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. 'Doğrudur' dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor." ifadelerini kullandı.

"Hiç kimse saraya hizmet etmemelidir"

Muharrem İnce’nin açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte hiç kimse, açıklamaları ile saraya hizmet eder hale gelmemelidir." dedi.

Muharrem İnce ne demişti?

Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında, ""Kılıçdaroğlu 'şaşırmadım' diyor. Bir insan niye şaşırmaz. Ya o konuşmayı biliyor ya da biri söyledi. Genel Başkan'ın açıklamasından sona arkadaşları çağırdım, basın açıklaması yazalım dedim. Açıklamayı yazdık. Genel Başkanı aradıktan 10 dakika sonra beni aradı. Ona hislerimi, başımıza neler gelebileceğini anlattım. Bu kişi ben değilim. Partiyi karıştırmaya çalışıyorlar. 'Ben İnce'ye inanıyorum. Adı geçen diğerlerine de inanıyorum. Yalandır' deyin, kapatın. Yoksa bu olay çok büyür, parti büyük yara alır' dedim. Israrla 'görüşelim' dedim zamana yaydı." demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapması gerektiğini belirten İnce, "Muharrem İnce bunu yapmaz, adı geçen diğer arkadaşlar da yapmaz. Hiçbir partili yapmaz' demeli. Genel Başkan biliyorsa bu ismi açıklamalıdır. Ben Saray'ın yanından geçmedim. Bu komployu kuranların birçoğunu biliyorum. Kurultay'da bunları anlatacağım. 24 Haziran'dan beri susuyorum. Gözüm gibi bakıyorum partime, aman yara almasın diye. Ama susarsak temiz siyaset olmaz. Sen kendi partinin evladına kumpas kurarsan nasıl temiz siyaset olsun. Sayın Kılıçdaroğlu Fox TV'ye çıktığında 'Asla partili bir arkadaşımız bunu yapmaz' deseydi, kapanırdı bu konu." ifadelerini kullanmıştı. 

Ne olmuştu?

CHP'de 37. Olağan Kurultay başlarken Sözcü gazetesinde Rahmi Turan’ın köşesinde gündeme getirdiği, CHP'li bir ismin 9 Kasım günü Beştepe’ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ve Erdoğan'ın "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddia, tartışmalara neden olmuştu. Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu bildirmişti. 

Yorumlar (0)