"Ben Erdoğan hakkında 1 TL'lik dava açıyorum, değeri o kadar çünkü"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak kullandığı 'sözde cumhurbaşkanı' söylemi ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Vatandaşı açlığa, fakirliğe mahkum bırakan sensin kardeşim. Ben o sebeple sana 'sözde cumhurbaşkanı' diye hitap ediyorum. Ben kendisinin hakkında 1 TL'lik dava açıyorum çünkü değeri o kadar." dedi.

SİYASET 12.01.2021, 19:20 13.01.2021, 13:25
"Ben Erdoğan hakkında 1 TL'lik dava açıyorum, değeri o kadar çünkü"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısından evvel basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde derin bir yarılma olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık çağrıda yaparak, "Sen, 'Yapay gündemler oluşturularak bu problem çözülür.' diyorsan, oturur tartışırız. İşsizliği, fakirliği bitireceksen, oturur konuşuruz. Gerçek gündemler ile yapay gündemler örtüşmüyor." dedi.

MHP'li ve AK Partili seçmenlere, "Gün, birlikte düşünme günüdür." şeklinde çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizin gerçeğinde yoksulluk var. Marketlerin önünde atılacak meyve ve sebzeleri toplamak adına biriken insanların sayısı artıyor." ifadelerini kullandı.

"40 yıldır vergi veren esnada 40 gün bakamadılar"

Kılıçdaroğlu, cumhuriyet tarihinin en büyük borç batağına girildiğini belirterek, "Bu paralar nerede? Asıl sorulması gereken sual bu." şeklinde konuştu. Eleştirilerine devam eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, devleti yalnız başına yönetiyorsun. İstediğin kişiye teşvik verirken, istediğinin kişinin mal varlığına el koyabiliyorsun. Esnaf, '40 yıldır devlete vergi veriyoruz, devlet bize 40 gün bakamadı.' diyor. Bu para nerede? 83 milyonu bir avuç tefeci için çalıştırıyorsun. 'Yerli ve milli' olduğunu iddia ediyorsun, peki neden yabancılara gelip yatırım yapsınlar diye dileniyorsun?"

"1 TL'lik dava açıyorum, değeri o kadar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için açtığı 1 milyon TL'lik dava hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu,"Neyse, teşekkür ediyorum. 1 TL'lik açmamış. Ben kendisi hakkında 1 TL'lik dava açıyorum çünkü değeri o kadar." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 83 milyon kişinin cumhurbaşkanı olduğunu anımsatarak, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz, milletin iradesine her daim saygılıyız. Milletin seçtiği bir şahsın da millete saygı duyması gerekiyor."



Yorumlar (0)