BBP lideri Destici: "Meclise gelince şapka düşecek, kel görünecek"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki teklifini eleştirerek, "Anayasa değişikliği teklifimiz hazırlanıyor. En kısa sürede meclise gelecek. Orada da kim ne yapacak göreceğiz. O zaman şapka herkesin önüne düşecek ve kel görünecek" sözlerini kullandı.

SİYASET 14.10.2022, 09:37 14.10.2022, 18:05
BBP lideri Destici: "Meclise gelince şapka düşecek, kel görünecek"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de bir otelde partisinin İl Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen 'Kadın Buluşmaları' programına katıldı.

“Anayasa değişikliği teklifi hazırlanıyor”

Destici, programa çağrılan şehit yakınları ile engelli bireylerin masalarını tek tek gezerek çiçek hediye etti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabilmek ve aday olduğu durumda da seçimi kazanabilmek için başörtüsüyle ilgili bir yasa değişikliği teklifini gündeme taşıdığını aktardı.

"Şapka düşecek, gel görünecek"

Bu açıdan anayasa değişikliği teklifinin hazırlandığını söyleyen Destici, şunları aktardı:

"CHP'ye ve şu anda onun ABD'de bulunan Genel Başkanına sesleniyorum. Diyorum ki 'Gel sen inanç hürriyeti konusunda eğer samimiysen, başörtüsü serbestliği konusunda samimiysen gel birlikte anayasayı değiştirelim ve bu meseleyi kökünden çözelim' diyorum. Fakat göreceksiniz yapmayacaklar. Çünkü 2008'de yine AK Parti, BBP, MHP anayasayı değiştirdi fakat Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin Grup Başkanvekili olarak Anayasa Mahkemesi'ne gitti ve iptal ettirdi. Biz CHP'yi tanıyoruz fakat şu anda bakalım İYİ Parti ne yapacak? Sayın Akşener ne yapacak? Bu konuda CHP'nin yanında mı olacak? Yoksa inanç hürriyetine mi destek verecek? 6'lı masanın yanında mı duracak? Başörtüsü serbestliğinin yanında mı duracak? Yalnızca o değil Sayın Babacan, Karamollaoğlu ve Davutoğlu ne yapacak? Bunları göreceğiz. Anayasa değişikliği teklifimiz hazırlanıyor. En kısa sürede meclise gelecek. Orada da kim ne yapacak göreceğiz. O zaman işte şapka herkesin önüne düşecek ve kel görünecek."

Yorumlar (0)