BBP lideri Destici'den Muharrem İnce açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında emeklilere ödenecek bayram ikramiyesine yapılacak artıştan güncel siyasi meselelere kadar birçok konudaki görüşlerini aktardı. Destici, "2018'de CHP'nin adayını desteklemeyen HDP, şimdi niye destekliyor?" sorusunun cevabının "Muharrem İnce" olduğunu söyledi.

SİYASET 23.03.2023, 14:55 Hakan Öksüz
BBP lideri Destici'den Muharrem İnce açıklaması

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, "EYT'nin kesinlikle çıkması gerektiğini dile getirdik ve çıktı. Aynı şekilde yaklaşık 500 sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi gerektiği konusundaki ısrarlarımız da sonuç verdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 liraya çıkarılacağını kaydeden Destici, "Diğer emekliler için de kademeli bir artış söz konusu olacaktır. Özellikle bayram ikramiyelerinde ciddi bir artış bekliyoruz. Bunun müjdesini de vereyim." ifadelerini kullandı.

"Muharrem İnce, HDP'ye taviz vermemişti"

CHP'nin HDP'ye yaptığı ziyareti değerlendiren Destici, "HDP ile işbirliği içinde nasıl Atatürkçülük yapacaksınız? 2018'deki seçimde CHP'nin adayı Muharrem İnce'ydi. HDP bu seçimde Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekliyor, peki 2018'de neden desteklemedi? Çünkü 2018'deki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, HDP'nin taleplerini reddetmişti. Onlara taviz vermediği için HDP de kendi adayını çıkarmıştı." diye konuştu.

Karamollaoğlu'nun Ayasofya hakkındaki açıklaması

"Ayasofya'nın bazı bölümleri, müze olarak açılabilir." diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarını da yorumlayan Destici, "Ayasofya camiye dönüştürülerek gerçek kimliğine döndü. Cumhur İttifakı'nın en önemli başarılarından biri de budur. İçimizdeki Batıcılara rağmen bunu yapabildik. Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmesi hayalini kurmak hazımsızlıktır. Temel Karamollaoğlu Bey'in bu açıklamalarını, Milli Görüş camiasının vicdanına bırakıyorum." dedi.

Yorumlar (0)