BBP Başkanı Destici: “HDP’ye şirin gözükmek için olmayan Kürt sorununu konuşuyorsun” 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sırf HDP’ye şirin gözükmek için Türkiye’de var olmayan Kürt sorununu gündeme getiriyorsun. Onun ağzıyla konuşup seçimlerde desteği almayı ümit ediyorsun. HDP’nin PYD ve YPG’den farkı olmadığını bilmiyor musun?” ifadeleri ile Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendiği bir parti toplantısı gerçekleştirdi. 

SİYASET 06.10.2021, 15:15
BBP Başkanı Destici: “HDP’ye şirin gözükmek için olmayan Kürt sorununu konuşuyorsun” 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde gündeme dair konuları yorumladığı bir toplantı gerçekleştirdi.  

“Olmayan sorunu gündeme sokup HDP’den destek istiyorsun” 

Destici, “Kürt sorunu” söylemi sebebiyle Kemal Kılıçdaroğlu’na şu sözlerle yüklendi: “Türkiye’de Kürt sorunu diye bir şey yok. Ama sen, HDP’ye şirin gözükmek için olmayan bir şeyi gündem yapmaya çalışıyorsun. Onun ağzıyla konuşup hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde oy desteği almayı ümit ediyorsun. HDP’nin derdinin YPG ve Kandilcilerle birleşmek olduğunu bilmiyor musun? HDP’nin de YPG ve PYD’den bir farkının olmadığını bilmiyor musun? Ama bilerek yapıyorsunuz. Derdiniz oy alabilmek, iktidarı değiştirmek. Biden’a ses çıkaramayıp HDP ile iş birliği yapmak sizin derdiniz.” 



“Bizim için önemli olan davamız, milletimiz ve devletimizdir” 

Destici: “Bütün teşkilatlarımızın gayretlerinin yanında temizlenmenin ve arınmanın da büyük payı olduğunu düşünüyorum. Arınarak ve temizlenerek yolumuza devam edeceğimizi söyleyebilirim. Yalnız genel merkez olarak değil aynı zamanda il ve ilçe teşkilatlarımız da yenilenecek. Bizler artık partimizin büyümesine engel olan kimseye müsamaha göstermeyeceğiz. Bizim için artık isimlerin önemi yok. Şu saatten sonra bizim için önemli olan davamız, milletimiz ve devletimizdir.” 

“Anket firmalarının hepsi bir kaynaktan besleniyor” 

Destici: “BBP’nin oylarının anketlerde düşük çıkması kimsenin moralini bozmasın. O anket firmalarının sonuçlarını bir kenara bırakın. Ortada seçim sonuçlarımız var. Bu anket firmalarının hepsi bir kaynaktan besleniyor, hepsi bir hesap içinde. Nerden besleniyorlarsa oralara hizmet ediyorlar.” 



“Savunma sanayiinde atılan adımların yanındayız” 

Destici: “Biz BBP olarak savunma sanayiinde atılan tüm adımların yanındayız. Yunanistan'ın hızlı bir şekilde silahlandığını ve en az bizim kadar yıllık savunma yatırımı yaptığını biliyoruz. Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı kışkırtıp Yunanlıları borçlandırıyorlar. Yunanistan bunun bedelini yarın bir gün ödeyecek ama henüz farkında değil. Sen ne kadar harcama yaparsan yap senin karşında kadim Türk devleti var. Yunanistan'a, bundan bir an önce vazgeçmesi açısından çağrıda bulunuyoruz. Türkiye ile anlaşmazlıklarını gidersinler ve ilişkilerini güçlendirsinler.” 

“Güçlendirilmiş sistem isteyenlerin tavrını HSK seçimlerinde gördük” 

Destici: “Mecliste grubu olan 4 partiden birini saymıyoruz çünkü kendileri terör örgütü uzantısı. Hepsinin geçmişten gelen alışkanlıkları ve zihniyetleri aynı. Bugün güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyenlerin mecliste 6 parti bir araya gelip de ortak çalışma yürütenlerin tavrını HSK seçimlerinde gördük. Nerede kaldı milletvekili idaresi? İYİ Parti de CHP de aynısını yaptı. Kendi kurumlarını ve milletvekillerini seçtirip de sonradan ‘HSK üyesi verseydin seni alkışlardım.’ dediler. O zaman senin tek adam istemeye hakkın yok çünkü sen elindeki imkanla bile bunu yapmıyorsun. Biz, BBP olarak her şeyin farkındayız.”  

Yorumlar (0)