BBP Başkanı Destici, Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı: "Tereddütümüz yok"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2023 seçimleri hakkında yaptığı açıklamada, "Hedef öncelikle Cumhur İttifakımızın adayı mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey'in seçilmesidir. Cumhur İttifakı'nın adayı net ve belli. Bu konuda bir tereddüt yok. O, başkalarının problemi" sözlerini kullandı.  

SİYASET 23.09.2022, 14:33
BBP Başkanı Destici, Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı: "Tereddütümüz yok"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas’tan gelen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve yanındaki heyeti parti genel merkezinde ağırladı. 

"Adayım Cumhurbaşkanı Erdoğan"

Mustafa Eken ve yanındaki heyet, Destici’ye Sivas’ın yöresel yiyeceklerinden oluşan bir sepet hediye etti. BBP Genel Başkanı Destici, programın sonunda bir basın açıklaması yaptı. Bir gazetecinin 6’lı masanın gündeminde bulunan liste çalışmalarını hatırlatarak ‘Cumhur İttifakı’nda da ortak liste çalışması yapılacak mı?’ sorusu sonrasında Destici, “BBP olarak kararımız, 2023 milletvekili seçimlerinde yine Cumhur İttifakı’nda kendi adımız, kendi hamlemiz ve adaylarımızla yer almak. Öncelikle hedefimiz; tabii ki Cumhur İttifakımızın adayı mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan Bey'in seçilmesidir. Cumhur İttifakı'nın adayı belli, net. Bu anlamda bir tereddüt yok. O, diğerlerinin sorunun. Henüz bir aday tespit edemediler. Kolay kolay da edemeyecekler gibi, sanki bir aday üzerinde uzlaşamayacaklar gibi görünüyor. Uzlaşsalar da gönülsüz olacak. Oradaki detayları zaten herkes biliyor. Seçim sistemi yeniden değiştiği için 2018 yılındaki seçim sistemiyle bugünkü sistem arasında bir fark var. O dönem ittifak çatısı altındaki tüm partilerin oyları ortak sayılıyordu. Ardından kendi içerisinde bir dağılım oluyordu. Fakat şu anda ittifak içerisinde olsanız bile her partinin oyu kendisine sayılacak ve milletvekili noktasında da ittifakta olan partilerin oyları birbirine yarar sağlamayacak” şeklinde açıklama yaptı.

“Güçlü, tecrübeli liderlik dönemidir” 

Destici, ilk olarak önceliklerinin Türkiye’nin istikrarlı bir biçimde yönetilmesine devam edilmesi olduğuna dikkat çeker, “Bu dönem tecrübeli, güçlü liderlik dönemidir. Bunun yanı sıra Türkiye’nin başta dış politika ve savunma sanayii olmak üzere enerji gibi alanlarda attığı çok güçlü adımlar var. Bunların devam etmesi gerekiyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı'mızı (SİHA) yaptık fakat uzun menzilli füze çalışmalarımız mevcut, kendi Muharip Savaş Uçağı faaliyetlerimiz var. Tank projemiz ve nükleer projemiz var. Türkiye’nin bunları yapması lazım. Bir iktidar değişikliğinde bunların kadük kalacağına, inkıtaya uğrayacağına ve bu alanda Türkiye’nin en az 20-30 yıl geriye gideceğine inanıyorum” sözlerini kullandı. 

“ABD’nin PKK uzantısı PJAK‘ı İran'da devreye soktuğuna inanıyorum” 

İran’da Mahsa Amini isimli bir kadının ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından ölmesiyle ilgili başlayan protestoları değerlendiren Destici, sözlerine şöyle devam etti: 

“İran’daki yönetime karşı biriken enerjinin dışa vurması ve bunda da dış desteğin olduğunu düşünüyorum. Bir de Türkiye’de ayaklanmalar veya protestolar Türkmen kardeşlerimizin ağırlıklı olarak bulunduğu 'Güney Azerbaycan’ dediğimiz, yani İran’ın kuzeyinde yaşandığı iddiaları var. Bunlar yanlış. Bu eylemlerin tamamına yakınının İran’ın güneyinde olduğunu ve Türk değil Kürt nüfusunun yoğunlukta olduğu bölgelerde göreceksinizdir. Burada da ben şahsen yine ABD’nin PKK uzantısı PJAK‘ı İran'da devreye soktuğuna inanıyorum. İran’ın yaptığı uygulama doğru değil. Kadına yönelik şiddet, polislerin uygulamaları doğru değil ve bunların tamamını reddediyorum. Yaşamını yitiren o kadına ve ailesine başsağlığı diliyorum."

Yorumlar (0)