Baykal'dan İnce açıklaması: Faciayı engellemek zorundayız!

Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılarak yeni bir parti kuracak olmasını "facia" olarak nitelendirirken, bunun engellenmesi gerektiğini söyledi. 

SİYASET 08.08.2020, 11:37
Baykal'dan İnce açıklaması: Faciayı engellemek zorundayız!

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yollarını ayırarak yeni bir parti kurmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem Ali Babacan hem de Ahmet Davutoğlu ile ittifak görüşmeleri gerçekleştirmesinden huzursuz olan Muharrem İnce, belediye başkanlarının parti yönetimindeki etkisinden de rahatsız olmaya başlamıştı.

Partinin 37'nci Olağan Kurultayı'nda kendisine arka sıralardan yer bulabilen Muharrem İnce, söz konusu kurultayda Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerin etkili olduğunu görünce "yeni parti" için harekete geçti. 

Konuya ilişkin bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski genel başkanı olan Deniz Baykal'dan geldi. 

Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) siyasi bir mücadele verdiğini ve demokrasiye inandığını, aynı zamanda partisine çok bağlı olduğunu kaydederek, bu nedenle kendisinin asla israf edilemeyeceğini belirtti.

Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılarak yeni bir parti kuracak olmasını "facia" olarak nitelendiren Deniz Baykal, bunun engellenmesi gerektiğini söyledi. 

Deniz Baykal, bundan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) değil, Türkiye'nin de kazançlı çıkacağını iddia ederek, herhangi bir şekilde kırılmaya gelemeyecek bir siyasi ortamın hâkim olduğunu ifade etti. 

Buna karşı sessiz kalınmayacağına dikkat çeken Deniz Baykal, Muharrem İnce'ye güvendiğini, kendisinin asla hata yaparak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılmaması gerektiğine dikkat çekerek, Genel Merkez'in de Muharrem İnce'ye saygı ve sevgi göstermesi gerektiğini kaydetti.

Deniz Baykal, böyle bir durumda Muharrem İnce'nin de gereğini yapacağını ekledi. 

Yorumlar (0)