"Başörtülü kızlarımızı aradım ve morallerinin bozulmamasını istedim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Karaköy semtinde başörtülü kızlara yapılan saldırıya ilişkin, ''Kendilerini aradım morallerinin bozulmamasını istedim. 'Bu ülkenin sağ duyulu insanları hep yanınızda olacaktır' dedim. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz." dedi.

SİYASET 19.11.2019, 13:45 19.11.2019, 15:31
"Başörtülü kızlarımızı aradım ve morallerinin bozulmamasını istedim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Sanatçıları baş tacı yapmak hepimizin ortak görevidir"

CHP lideri, 91 yaşında hayatını kaybeden usta tiyatrocu Yıldız Kenter'e ilişkin, ''21. yüzyılda sanat alanında güçlü olan ülkeler diğer ülkelere göre yumuşak güç açısında daha güçlü olurlar. Sanatçıları baş tacı yapmak hepimizin ortak görevidir. Yıldız Kenter bu bağlamda hayatını kaybeden değerli bir sanatçımızdır. Kendisini iki hafta önce evinde ziyaret ettim. Sorunlu bir sağlık ortamındaydı. Kısa bir süre görüşmemiz oldu. Yıldız Kenter hayatını sanata adayan bir sanatçıydı. Şu anda bütün dünya, bütün Türkiye yıldız sanatçımızı kucaklıyor. Onu asla unutmayacağız. Jale Birsel'i de kaybettik. İki sanatçımıza da Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı. 

"Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini kabul etmiyoruz"

İstanbul'un Karaköy semtinde başörtülü kızlara yapılan saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, "Güzel vatanımız insanlarımız var o zaman bizler barış içinde yaşamak zorundayız. Kadının kılık kıyafetleri ayrışmamıza yol açmamalı. Başörtülü iki kızımıza saldırı yapıldı. Kendilerini aradım morallerinin bozulmamasını istedim. 'Bu ülkenin sağ duyulu insanları hep yanınızda olacaktır' dedim. Onlara 'Moralinizi bozarsanız bu provokatörün amacına ulaştığını gösterir.' dedim. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz." diye konuştu. 

"20 milyar dolarlık fabrika 25 yıllığına bedava verildi"

Kılıçdaroğlu, "Tank Palet Fabrikası'nın değerinin 20 milyar dolar olduğunu belirterek,"Avrupa'nın en büyük entegre tesisi. 1 milyon 800 bin metrekarelik alanda kurulmuş. Erdoğan az önce açıklamalar yapıyor satılmadı. Satılmadı doğru biz peşkeş çekildi diyoruz. Satılsa para alacaksın. Bedava verildi. 20 milyar dolarlık fabrika 25 yıllığına bedava verildi. Telekom'u 6,5 milyar dolara kiraladılar. 25 yıllığına karşılığında 1 lira bile alınmıyor. Birileri bir şey almış o kesin. Benim mal varlığımızı araştır, araştırmazsan namertsin diyebiliyor musun?" dedi. 

"Kayyum atamak seçmenlerin iradesini kabul etmemektir"

Türkiye'de demokrasi olmadığına dair bir görüşün dünyada hakim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Benim gibi düşünmeyen insanın da hakları vardır. Seçime sokuyorsunuz görevden alıyorsunuz. Neden kayyum tayin ediyor? Bu, bütün seçmenlerin iradesini kabul etmiyorum demektir. Demokrasi kültürünün özüne yakışmaz. Yanlıştır. Ahmet Altan'ı önce ömür boyu müebbet hapis ile yargıladılar AYM bozdu 15 yılla yargılandılar 10 yıl ceza aldı 1138 gün hapiste yattı mahkeme serbest bıraktı tekrar hapse attılar. Yanlıştır. Adaleti sağlamak zorundayız. Sözcü gazetesini bilirsiniz Türkiye'nin yeni amiral gemisidir. Sözcü gazetesi FETÖ'ye destek vermekten suçlanıyor. Siz diyeceksiniz ki bu ülkede demokrasi var. Türkiye'de bugün hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.'' şeklinde konuştu. 

"ABD'ye S-400 pazarlığı mı yapmaya gittin?

CHP lideri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği nezaketsiz mektuba ilişkin, şunları söyledi:

"Trump tarafından Erdoğan'a bir mektup geldi. Bizim tarihimizin kabul etmediği ağır bir mektup...Türkiye'nin şan ve şerefini korumak zorunda olan kişi koruyamadı. Ettiği yemine sadık bile kalamadı. 'Mektubu aynen iade et' dedik, etmedi. 'Bu mektup doğru değildir' lafını bile kullanmadı. 'Mektubu Trump'a takdim edeceğim' dedi. Bu kadar ağır bir hakareti Türkiye yaşamamıştır. Oy verene de şunu söylemek isterim: Sen bu kadar ağır bir hakarete layık mısın kardeşim?  Sen mektupçu başı mısın posta memuru musun. Sana mektup nasıl geldi aynı yolla iade edeceksin. Üstüne de Türkiye'nin şanını şerefini koruyan mektup yazacaksın. Bir de baktık ki egemen güçlerin şamar oğlanına dönmüş. ABD'ye gitti ne elde etti? Sen oraya S-400 pazarlığı yapmaya mı gittin? Mektubu Trump'a takdim ettim diyor. Kendisini bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görüyor. Trump PYD ile YPG ile aynen çalışacağız diyor gıkı çıkmıyor çalışamazsın diyemiyor. Gülen'in iadesini istedi verilmedi ama Rıza Zarrab'ın iadesini isteyemiyor. Zarrab rüşvet dağıtıyordu herkese Zarrab için 2 nota verdi mektuba cevap bile veremedi. Trump Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarağız dedi Erdoğan sizden Patriot alacağız dedi."

Yorumlar (0)