Başkent için 3 projede AB ile iş birliği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bisiklet yolları ve havaalanı metrosu projeleri ile Avrupa Hareketlilik Haftası aktiviteleri için AB ile iş birliği yapılacağını duyurdu.

SİYASET 25.06.2019, 16:58 25.06.2019, 17:04
Başkent için 3 projede AB ile iş birliği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile görüştü. Görüşmede Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Gutierrez Hıdalgo ile Ulaştırma Ekip Koordinatörü Göktuğ Kara da yer aldı. 

Hibe ve kredi desteği, görüşmede gündeme gelen konulardan biri oldu. Aynı zamanda ortak projeler de masaya yatırıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri’nde yapılan görüşmede Mansur Yavaş, Akıllı Kentler Projesi kapsamında Havaalanı Metrosu ve Bisiklet Yolları Projeleri ile Avrupa Hareketlilik Haftası aktiviteleri için Avrupa Birliği ile iş birliği yapacaklarını duyurdu.

"Projeler, daha çevreci bir başkent için önemli"

Avrupa Birliği Büyükelçisi ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de daha çevreci bir başkent için bu projelerin hayata geçirilmesinin önemine işaret etti. Berger, her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde dünyanın çeşitli kentlerinde eş zamanlı kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' nedeniyle bu yıl Bahçelievler 7. Cadde’de yürüyüş ve bisiklet etkinliği düzenleyeceklerini belirtti.

"İş birliğimiz devam edecek"

Ankara’da yapımına başlanacak 'bisiklet yolu' başta olmak üzere 'havaalanı metrosu' ve 'Avrupa Hareketlilik Projesi'ni önemsediklerini ifade eden Başkan Yavaş, şunları söyledi:

“Özellikle Avrupa Hareketlilik Haftası bağlamında Ankara’da yapacağımız bisiklet yoluna ilişkin projemizi görüştük. Biz de Bahçelievler 7. Cadde’de 22 Eylül’de trafiği 1 günlüğüne kapatarak, Dünya Hareketlilik gününe katılacağız. Biz de bütün Ddnyayla bu hareketi paylaşıyoruz. Ayrıca havaalanı metrosu konusunda da iş birliği nasıl yapabileceğimizi konuştuk, inşallah işbirliğimiz devam edecek.” 

Büyükelçiden davet

Bu yılki hareketlilik haftasının ana temasının 'Güvenli Yürüme ve Güvenli Bisiklet sürme' olacağını kaydeden AB Büyükelçisi Berger, Mansur Yavaş’ı etkinliğe şu sözlerle davet etti:

“Sloganımız ‘Gel Bizimle Yürü’ olacak. Bu nedenle Eylül ayında sizinle birlikte yürümeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” 

Yorumlar (0)