Bakan Yanık tarih verdi: Suriyelilerin hepsi gidecek

Derya Yanık, bir esnafın Suriyeli sığınmacılara yönelik soru sorması üzerine, "Zaten peyderpey göndermeye devam ediyoruz. Dişimizi biraz daha sıkacağız ve 2023 yılından sonra bunların hiçbiri kalmayacak." diye cevap verdi.

SİYASET 07.08.2022, 21:16 07.08.2022, 23:52
Bakan Yanık tarih verdi: Suriyelilerin hepsi gidecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bir dizi programa ve açılışa iştirak etmek üzere Adana'ya geldi. İlk olarak valiliği ziyarette bulunan Yanık, şeref defterine imza attıktan sonra Vali Süleyman Elban ile görüşme yaptı. Bakan Yanık, beraberindeki AK Parti heyetiyle birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 

"Onlara yalnızca merhametimizden dolayı bakmıyoruz"

Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’ne geçiş yapan Yanık, burada esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnaflardan birinin Suriyeli sığınmacıların ülkelerine ne zaman geri döneceğine yönelik soru sorması üzerine Yanık, "Suriye'de güvenlik sağlandıktan sonra kendileri gitmek isteyecekler. Tabii biz de göndereceğiz. Fakat an itibarıyla oraya gönderebileceğimiz bir yer yok. Mesele yalnızca sığınmacıların can güvenliğini korumak değil, hudut ötemizi de korumalıyız. 5 milyon Suriyeliye yalnızca merhametimizden dolayı bakmıyoruz. bunu çok iyi bilmek gerekir." şeklinde yanıt verdi. 

"Dişimizi biraz daha sıkacağız"

Bakan Yanık, bu denli çok insana boş yere kucak açmadıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Suriyeliler bizi hem sosyal hem de maddi manada sıkıştıran bir külfet. Bunu hiç kimse inkar edemez. Muhalefet ısrarlı bir şekilde terör devleti kurulmasını gözden kaçırıyor, 'Neden biz bunlara bakıyoruz?' diyor. Bu durumun bir de arka planı var. Birkaç sene öncesine kadar büyük kentlerde bombalar patlıyordu, onlarca insanımız yaşamını yitiriyordu. Tüm bu süreç bıçak gibi kesildi. Güvenlik güçleri içindeki FETÖ'cüler temizlendi. Türkiye sınırları içindeki terörist sayısı 200'ün altında. Tarihte görülmemiş bir başarıdan söz ediyorum. Sınır ötesine yapılacak olan harekatlarla bir terör devleti kurulmasına engel olmak istiyorsak, bu bedele katlanmak durumundayız. ABD, 2 bini aşkın konvoyla silah sevkiyatı gerçekleştiriyor. Bunlar oradaki teröristlere gönderiliyor. Biz işte onlarla mücadele ediyoruz. Zaten sığınmacıları peyderpey göndermeye devam ediyoruz. Dişimizi biraz daha sıkacağız ve 2023 yılından sonra bunların hiçbiri kalmayacak."

Yorumlar (0)