Bakan Varank: Karla mücadele balık tuzlayarak yapılmaz

Megakent İstanbul'da karla mücadele edildiği saatlerde Sarıyer'deki bir balıkçı restoranına gittiği öne sürülen Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Mustafa Varank, "İstanbul Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçıda görüntü veriyor. İnsan bunu yapmaya utanır." dedi.

SİYASET 25.01.2022, 18:33
Bakan Varank: Karla mücadele balık tuzlayarak yapılmaz

İstanbul'un karla mücadelesinde İBB'ye yönelik eleştiriler art arda geliyor. Araçlar ve binlerce insan yolda mahsur kaldı. 

İBB Başkanı İmamoğlu'nun söz konusu saatlerde Sarıyer'deki bir balıkçı restoranına gittiği ileri sürüldü. Söz konusu fotoğraf sosyal medya mecralarında paylaşıldı. 

Murat Ongun: Böyle günler 'troll' ordusunun ekmek teknesidir

Eleştirilere yanıt veren İBB Sözcüsü Murat Ongun, "İstanbul’da çok yoğun bir kar yağışı ve olağanüstü bir karla mücadele söz konusu. Böyle günler 'troll' ordularının adeta ekmek teknesidir. Tüm devlet kurumları ve belediyelerimiz var gücüyle çalışıyor. Sıcak evlerinde oturup 'trollük' yapanın değil, sahada mücadele verenin yanında olma zamanı." sözlerini sarf etti.

"Balık tuzlayarak olmaz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Ankara'ya bağlı Polatlı ilçesindeki bir batarya fabrikasının temel atma töreninde konuştu.

Varank, bahse konu fotoğrafı gündeme getirerek, şöyle konuştu:

"'Hizmet yapmamamız için engelleniyoruz.' diyerek devamlı bahane üretiyorsunuz. İşte dün megakentte yaşananları herkes ekranlardan gördü. Milyonlarca kent sakini İstanbul'un en işlek yerlerinde bile kıpırdayamaz hale geldi. Karla mücadele balık tuzlamayla yapılmaz, işin başında durarak yapılır.  

"İnsan bunu yapmaya utanır"

Kenti kar kıyamet götürüyor, İstanbul Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçıda görüntü veriyor. İnsan bunu yapmaya utanır. 

Karla mücadelenin ne şekilde yapıldığını daha evvel görmüştük. Onlara vereceğim tavsiye ise geçmiş dönemlerde neler yapıldığına bakmaları. Ama onlar iş yapmak yerine siyaset yapmayı tercih ediyorlar. 

Valimizle, bakanlarımızla, ekiplerimizle sahadayız. İstanbullu vatandaşların daha fazla mağdur olmamaları adına elimizden geleni yapacağız."







Yorumlar (0)