Bakan Varank: İkinci çeyrekte yüzde 7'den fazla büyüyeceğiz

Bakan Varank, "Öncü göstergeler ülkemizde 2021 yılının ikinci çeyreğinde çok daha yüksek bir büyümenin olacağına işaret ediyor." dedi.

SİYASET 04.07.2021, 20:53 05.07.2021, 16:04
Bakan Varank: İkinci çeyrekte yüzde 7'den fazla büyüyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığa bağlı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu yapılan ve Edirne Valiliği tarafından müze haline getirilen Edirne Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi'nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye'nin her bir güzide kentini yeni yatırımlarla, yeni projelerle buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

"Önemli projeleri kentlerimize kazandırdık"

Pandemi sürecinin hafiflemesiyle birlikte son bir aydır yoğun bir şekilde proje açılışları yapıldığını, temeller atıldığını hatırlatan Bakan Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla teknoloji, sanayi, eğitim, enerji, turizm ve sağlık hususlarından birbirinden önemli projeleri kentlerimize kazandırdık. Bilmenizi isterim ki gittiğimiz her yerde gördüğümüz teveccüh bizi vatandaşlarımıza hizmet hususunda büyük bir heyecan ve coşkuya sevk ediyor." şeklinde konuştu.

"İkinci çeyrekte yüzde 7'den fazla büyüyeceğiz"

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgının tüm dünyadaki ekonomik sistemi alt üst ettiğini belirten Bakan Varank, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ekonomi ve sağlık arasında iyi bir denge kurarak etkili politikaları uygulamaya koyduk. Bu sayede, dünya ekonomisinde ciddi daralmalar meydana gelirken Türkiye ekonomisi salgın yılında bile büyümeyi başardı. 2021 yılının ilk çeyreğine baktığımızdaysa yüzde 7 gibi önemli bir büyüme performansı görüyoruz. Öncü göstergeler ülkemizde 2021 yılının ikinci çeyreğinde çok daha yüksek bir büyümenin olacağına işaret ediyor.

İSO Satın Alma Yöneticileri Endeksi geçtiğimiz ay 2 puan artarak, yeniden eşik değerin üzerinde 51,3 düzeyine yükseldi. Büyümenin, sanayi sektörünün liderliğinde ihracat, istihdam ve üretim odaklı geliştiğini görmek bizi ayrıca sevindiriyor. Geçtiğimiz ay ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına nazaran yüzde 47 oranında artarak 19,8 milyar dolar oldu. 2021'in ilk 6 ayındaki toplam ihracatımız ise yüzde 40 oranındaki bir artış ile 105 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek ihracatları olarak kayıtlara geçti."







Yorumlar (0)