Bakan Soylu ile Kaftancıoğlu'nu karşı karşıya getiren mahkeme sonuçlandı

Sosyal medya hesabı üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 10 bin 620 lira adli para cezası verildi. 

SİYASET 10.09.2022, 11:10 11.09.2022, 12:40
Bakan Soylu ile Kaftancıoğlu'nu karşı karşıya getiren mahkeme sonuçlandı

Ankara 71’in Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya Canan Kaftancıoğlu’nun avukatı Taylan Özgür Kırmızı ve İçişleri Bakanı Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca katıldı. Esasa yönelik görüşünü açıklayan savcı, Canan Kaftancıoğlu’nun paylaşımında, kamu görevlisine yönelik hakaret suçunun alenen gerçekleştirildiğini belirtti ve sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

“Kaftancıoğlu’nun cezalandırılmasını talep ediyoruz”

Canan Kaftancıoğlu’nun 24 Mayıs 2021 tarihinde bir televizyon yayına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın, anayasadaki ilgili madde gereğince ‘hakaret suçu’ içerdiğini vurgulayan avukat Uğur Kızılca, “Kaftancıoğlu hakkında şikâyetimiz devam etmektedir. Sanık avukatının suçtan kurtulmaya yönelik savunmalarının ciddiye alınmamasını ve Kaftancıoğlu’nun cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaftancıoğlu’nun avukatı, beraat talebinde bulundu

Kaftancıoğlu’nun avukatı Taylan Özgür Kırmızı ise mahkeme heyetine yaptığı savunmada, “Bakan Soylu, o gün katıldığı programda müvekkilimin bir terör örgütüyle iltisaklı olduğuna dair isnatta bulunmuştur. Canlı yayın devam ederken Kaftancıoğlu’nun yaptığı paylaşım, ilgili madde gereğince ‘karşılıklı hakaret’ olarak değerlendirilmelidir. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti, para cezası verilmesine hükmetti

İki avukatın da görüşlerini dinleyen mahkeme heyeti, sanık Canan Kaftancıoğlu’nu suçlu buldu. Kamu görevlisine karşı hakaret suçunun sabit görüldüğünü açıklayan hâkim, Kaftancıoğlu’na 354 gün karşılığında toplam 10 bin 620 liralık adli para cezası verildiğini duyuruldu. Hâkim, daha önce kasıtlı suçtan mahkûmiyetinin bulunması, yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaatin oluşmaması ve şartları oluşmadığından Kaftancıoğlu hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yasal olarak yer olmadığına hükmetti.  

Yorumlar (0)