Bakan Soylu ile Akşener arasında "uyuşturucu" tartışması: "Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İyi Parti lideri Meral Akşener’in uyuşturucu kullanımının arttığına ilişkin açıklamasına yanıt verdi ve “Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bizim de bunda payımız var” sözlerini kullandı.

SİYASET 28.07.2022, 16:58
Bakan Soylu ile Akşener arasında "uyuşturucu" tartışması: "Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz"

Bugün birtakım açıklamalarda bulunan İyi Parti lideri Meral Akşener, İstanbul’da uyuşturucu kullanımı meselesine değindi ve “Bana İstanbul'da, Ahlat'ta, Ankara'da da anneler söyledi. Yüz TL’ye uyuşturucu satılıyorsa demek ki bazıları görevini yerine getirmiyor” şeklinde konuşmuştu.

Bakan Soylu’dan Akşener’e yanıt: “Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz”

Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Meral Hanım; Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bizim de bunda payımız var. Uyuşturucuda tarihin en güçlü neticesini alıyoruz. ‘Başbakan olacağın' (!) 15 Temmuz’un ardından 2021 yılı sonunda uyuşturucu ölümleri 941'den 270'e düştü. Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını gerçekleştiriyoruz. Bunun kökünü kurutacağız... Meral Hanım; Birlikte oturduğun büyükelçilere Batı'nın durumunu bir sor. Ha bir de unutmadan, stajyer Bakanlığın sürecinde kaptagonu iyi bilirdin. Sahiden kaç liraydı?"  açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaşımı şu şekilde:

Meral Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği 'Anlat İstanbul' Programı'na katıldı ve burada önemli açıklamalar yaptı.

Burada konuşan Meral Akşener, "Uyuşturucu diye bir problemin gezdiğim İstanbul'da ve diğer yerlerde ne kadar önemli olduğunu anladık. Bana İstanbul'da, Ahlat'ta ve Ankara'da da anneler söyledi. Yüz liraya uyuşturucu satışı yapılıyorsa demek ki bazıları görevini yerine getirmiyor. Her yerde annelerin uyuşturucudan şikayetçi, bir yerlerde bozukluk var demek ki, bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)