Bakan Soylu açıkladı: 601 bin güvenlik görevlisi, 79 helikopter, 8 uçak görev başındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu’nda oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada “Bugün 601 bin güvenlik görevlimiz, 79 helikopterimiz, 8 uçağımız görevinin başındadır” dedi.

SİYASET 14.05.2023, 12:52 Şeyda Gül
Bakan Soylu açıkladı: 601 bin güvenlik görevlisi, 79 helikopter, 8 uçak görev başındı

İçişleri Bakanı ve milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu’nda eşi Hamdiye Soylu ile birlikte oyunu kullandı. Oy verme işlemini 1003 nolu sandıkta gerçekleştiren Soylu, çıkışta gazetecilerin seçim güvenliğine ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle sözüne başlayan bakan Soylu, sabah saatlerinden itibaren tüm Türkiye'de oy kullanma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde başladığını duyurdu. YSK yönetiminde olan bu seçimle ilgili güvenlikle alakalı önlemleri üç aşamada almaya çalıştıklarını ifade eden Soylu, “Birincisi seçim öncesi, ikincisi seçim anı ve üçüncüsü seçim sonrası” dedi.

Türkiye 1833’ten bu yana seçim tecrübesine sahip

2018 seçimlerinde toplam 311 olay olduğunu dile getiren Soylu, 2023 seçimlerinde ise 280 olay olduğunu ifade etti. “Yani daha az bir seçim olayı seçim öncesini kapatmış olduk” diyen Soylu, Türkiye'nin 1833'ten bu yana seçim tecrübesine sahip olduğunu belirtti. Seçimlerin güvenliği açısından Türkiye'nin büyük bir tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Soylu, bu seçimler için Yüksek Seçim Kurulu ile birlikte özellikle 8 ayrı bölgede ayrım yaparak koordinasyonlu sağladıklarını vurguladı.

Tüm güvenlik önlemleri alındı

Bugün 601 bin güvenlik görevlisinin, polisin, jandarmanın, sahil, güvenliğin, güvenlik kurucularının görevinin başında olduğunun altını çizen Soylu, hem okul içi güvenliğinin hem de okul dışı güvenliğinin sağlandığını söyledi. Bunun yanı sıra seçim kurallarının güvenliği konusunda görevin başında olduğunu ifade eden Soylu, “Yaklaşık 601 bin güvenlik görevlimiz yanı sıra 79 helikopterimiz, 8 uçağımız da görevinin başındadır” ifadelerini kullandı.

Okulların jeneratör, kamera ve ışıklandırma sistemleri gibi tüm tertibatlarının günler öncesinden alındığını vurgulayan Soylu, yayınlanan genelgedeki tüm maddelerin koordineli bir şekilde seçim kurumlarının hepsinde tamamlandığını ifade etti.

Deprem bölgesinde 158 alanda konteynırlar kuruldu

Deprem bölgesine oy kullanma işlemlerinin de sorunsuz bir şekilde başladığını duyuran Soylu, depremzedelerin YSK ile koordineli bir şekilde bin 158 alanda kurulan konteynırlarda oy kullanabileceğini söyledi. Tüm Türkiye için, ülkemiz için hayırlı olması dileklerini ileten Soylu, seçime yoğun bir katılım olduğunun altına çizdi.

Yorumlar (0)