Bakan Kurum’dan Özgür Özel'e: Millete parmak sallamayı bırakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in kendisine yönelik eleştirilerine yanıt vererek, “Millete parmak sallamayı bırakın” dedi. 

SİYASET 17.09.2022, 14:34
Bakan Kurum’dan Özgür Özel'e: Millete parmak sallamayı bırakın

Kısa süre önce İzmir’deki belediye çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şu an maalesef İzmir, liyakatsiz, beceriksiz yönetimler tarafından işgal altındadır. İzmir yönetimi tam anlamıyla işgal edilmiştir” eleştirisinde bulunmuştu. Bakan Kurum’un bu sözlerine CHP’den tepki geldi. 

“Sen İzmir’de muhtar bile olamazsın”

Bakan Kurum’un bu sözleri üzerine bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kurum demiş ki; ‘İzmir liyakatsiz, beceriksiz yönetimlerin işgali altındadır.’ Hadsiz. İzmir’de nerede yönetimdeyiz biz? Büyükşehirde, ilçe belediyelerimizde. En az yüzde 60, 78, 80 oy oranı aldığımız belediyeleri yönetiyoruz. Sen İzmir’de muhtar bile olamazsın Murat Kurum” ifadelerini kullanmıştı. 

“25 yıldır kaderine terk ettiğiniz İzmir’in sorunlarını çözün”

Özgür Özel’in bu sözlerine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yanıt veren Bakan Kurum, “Geçmişi millete karşı durmakla geçenler gayriahlaki bir dille, muhtar göndermesiyle parmak sallıyor. Millet iradesini konuşacak en son kişi sensin Özgür Özel. Millete parmak sallamayı bırakın. Yönetemediğiniz şehirlerin, 25 yıldır kaderine terk ettiğiniz İzmir’in sorunlarını çözün” dedi. 

Yorumlar (0)