Bakan Koca'dan Akşener'e yanıt

Fahrettin Koca, Meral Akşener'in, Avrupa'dan ülkemize gelen korona hastalarının tedavi edilmesine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

SİYASET 27.11.2021, 23:01
Bakan Koca'dan Akşener'e yanıt

Sağlık Bakanı Koca, İYİ Parti lideri Akşener'in, "Sayın Erdoğan’ın Türkiye'yi sığınmacılar için adeta bir hendeğe çevirmesi yetmezmiş gibi şimdi bir de siz mi çıktınız?" sorusuna sosyal medyadan yanıt verdi.

"Türk vatandaşlarını tedaviye getiriyoruz"

Avrupa'dan gelen COVID-19 hastalarının ülkemizde tedavi altına alınacağını ifade eden Akşener'in sorusuna kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Koca, şunları kaydetti:

"Sayın Akşener, üzerinde siyaset yapmış olduğunuz husus, Avrupa’da yaşamını sürdüren 5 milyon yurttaşımızdan koronavirüse yakalananların İstanbul’da bulunan bir acil durum merkezinde tedavi altına alınabilmeleri hususudur. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, yoğun bakım servislerinin dolmaya başladığını duyurdu."

Bakan Koca, Almanya'nın salgında zorlu günler geçmekte olduğunu ve ülkemizin sorumluluk almaya hazır vaziyette olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"3,5 milyon yurttaşımızın yaşadığı 84 milyonluk nüfusa sahip Almanya, salgında çok zor günler geçirmekte. Dün 72 bin 159 ile en yüksek vaka sayısı tespit edildi, 374 kişi can verdi. Yurttaşlarımıza ve insanlığa karşı önemli görevlerimiz var. Hasta yurttaşlarımız için sorumluluk almaya hazır durumdayız."

Ne olmuştu?

Akşener, DSÖ'nün Avrupa Direktörü Hans Kluge'ın Twitter paylaşımını alıntılamış, Koca'yı da söz konusu gönderiye etiketlemiş ve şunları ifade etmişti:

"Sayın Bakan, Sayın Erdoğan’ın Türkiye'yi sığınmacılar için adeta bir hendeğe çevirmesi yetmezmiş gibi şimdi bir de siz mi çıktınız? Avrupa’nın koronalı hastalarını kabul etmek de nedir? Halkımızı, sağlık personelimizi yeni varyantlarla karşı karşıya nasıl bırakırsınız?"

Yorumlar (0)