Bakan Kirişci: Öbür dünyada bu seçimi sorarlar

2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bu seçim çok önemli. Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz. Öbür tarafa gittiğimizde bu seçimi sorarlar” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 20.09.2022, 17:35 21.09.2022, 13:27
Bakan Kirişci: Öbür dünyada bu seçimi sorarlar

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı’nda partililer ile bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, burada bir konuşma yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi. AK Parti’nin son 20 senede her sınavdan başarıyla çıktığını vurgulayan Bakan Kirişci, 2023 seçimlerini de kazanacaklarını belirtti. Türkiye’nin nüfusunun hızla arttığını ve bu durumun büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Kirişci, “Her sene ülkemizin nüfusuna 700 bin evladımız daha ekleniyor. 20 sene önce ülkemizin nüfusu 65 milyondu, artık 85 milyon. Arada 20 milyon fark var. Hollanda’nın şu an 17 milyon, Yunanistan’ın ise 9 milyon nüfusu var. Bu nüfus artışı bizi çok mutlu ediyor.  Bu durum bizim gücümüze güç katıyor” ifadelerini kullandı. 

“Bütün mazlum insanların Türkiye’ye ihtiyacı var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre önce gerçekleştirdiği Balkan ziyaretlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kirişci, “Tarihin bize yüklediği misyondan kaçamayız. Peki, bu misyon nedir? Bütün mazlum insanların Türkiye’ye ihtiyacı var. Bütün insanlığın Türkiye’ye ihtiyacı var. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz. Bizde dil, din, mezhep, ırk ayrımı olmaz. Böyle bir derdimiz asla olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Aliya İzzetbegoviç’in verdiği mücadelenin bir benzerini veriyor. Biz bu bölgede savaş olsun istemiyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Biz her zaman barıştan yanayız” şeklinde konuştu. 

“Bugüne kadarki seçimlerin hepsi önemliydi ama bu çok daha önemli”

2023 seçimlerine ilişkin de önemli mesajlar veren Bakan Kirişci, “Bugüne kadarki seçimlerin hepsi önemliydi ama bu çok daha önemli. Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz. Öbür tarafa gittiğimizde bu seçimi sorarlar. İnsanlık adına sorarlar. ‘Tüm mazlum milletlerin selameti için hangi adımı attın?’ diye bize soracaklar. Hamdolsun buna bizim verilecek cevabımız var. Kızdığımız, gönül koyduğumuz, gücendiğimiz milletvekilleri olabilir, parti yöneticileri olabilir. Ama biz bu düşüncelerden arınıp, mazlum insanlar için, başta milletimizin istikbali için mücadele edeceğiz. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız” dedi.

Yorumlar (0)