Bakan Fidan'dan Irak'la ortak operasyon mesajı: Bu virüsü hep beraber temizleyeceğiz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yaptığı açıklamada “Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak ziyaretinde sırasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil'de bir araya geldi.
Görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı’nın X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Bakan Fidan’ın diplomatik temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Erbil'de IKBY Başkanı Barzani ile görüştüğü kaydedildi.
Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor
Dışişleri Bakanı Fidan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Irak’ta diplomasi trafiği
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Bağdat’ta Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi ile görüştü. Bakan Fidan, Irak ziyaretin ilk gününde yani 22 Ağustos tarihinde Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü.
Bakan Fidan’ın dün (23 Ağustos) gerçekleştirdiği temaslar
Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kabul edildi. Bakan Fidan’ın diğer temasları şu şekilde;
- Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi
- Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir
- Irak Türkmen Cephesi (ITC) liderleri ve Irak Türkmen toplumunun önde gelenleri
- Irak Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer
- Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri
- Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim
- Eski Başbakan, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki
- Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad