Bakan Bozdağ'dan FETÖ açıklaması: "Keşke 2011'de o sözleri söylemeseydim"

Adalet Bakanı Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda 2011’de FETÖ lideri Fethullah Gülen ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilere cevap verdi. Konuşmasının FETÖ'nün terör vasfı kazanmadığı bir süreçte gerçekleştiğini söyleyen Bozdağ, "Keşke söylememiş olsaydık" dedi. 25 Aralık 2013'te Adalet Bakanı olduğunu anımsatan Bozdağ, "Ben yargıdan FETÖ'yü silen adamım, FETÖ ile mücadeleyi en üst seviyede yapan adamım" şeklinde konuştu.

SİYASET 16.11.2022, 06:04 16.11.2022, 17:34
Bakan Bozdağ'dan FETÖ açıklaması: "Keşke 2011'de o sözleri söylemeseydim"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2011’de Meclis Genel Kurulu'nda Fethullah Gülen ile ilgili açıklamasına ilişkin eleştirilere cevap verdi.

“Keşke söylememiş olsaydık”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2023 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bozdağ, "O sözler o süreçte söylenmiş sözlerdir. Fakat keşke söylememiş olsaydık. Ancak o günün şartlarında terör örgütü vasfı ortada olmadığı için ifade edilmiştir. Bizim yaptığımız ortada. Abdestimizden şüphemiz yoktur" açıklamasını yaptı.

“FETÖ ile mücadeleyi en üst seviyede yaptım”

Bozdağ, geçmişte FETÖ tarafından yargının manipüle edildiğine hemen herkesin tanık olduğuna dikkat çekerek, "İlk kez FETÖ/PDY'ye önce haşhaşi, ardından legal görünümlü illegal yapılar ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü diyen, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır. Bunların arkasında da MGK üyesi olarak imzam vardır. Şerefle attığım bir imzadır." şeklinde konuştu.

25 Aralık 2013'te kendisinin Adalet Bakanı olduğunu hatırlatan Bozdağ, şunları söyledi:

"Ben yargıdan FETÖ'yü silen adamım, FETÖ ile mücadeleyi en üst seviyede yapan kişiyim. Bakan olduktan sonra HSK'deki FETÖ’cülerin görevine son veren kanunu getirdik. Adalet Akademisindeki görevlere son verdik. Bakanlıkta ciddi bir ayıklama yaptık ve tüm çalışmalarımızı Danıştaydan, Yargıtaydan, yargının içinden FETÖ'yü ayıklamak için yaptık. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün aleyhine açıklama yapan çoğaldı ama biz 15 Temmuz'dan önce 17/25 Aralık'la FETÖ'ye karşı hukuk yoluyla ve diğer hukuk yöntemleriyle mücadeleyi başlatmışız. FETÖ, terör örgütüdür, Gülen terörist başıdır, devletimize, dinimize, milletimize, vatanımıza ihanet etmiş hain oğlu haindir. Bütün ekibiyle birlikte Amerika'ya uşaklık yapıyor. Cumhurbaşkanımızın sergilediği irade olmasaydı FETÖ ile mücadele başarılı bir şekilde yürütülemezdi."

2 bin 238 eski savcı ve hakime mahkumiyet

Bakan Bozdağ, FETÖ ile mücadelede çerçevesinde 4 bin 646 hakim ve savcı ile ilgili adli işlem yapıldığını, 992 kişi hakkında beraat, 2 bin 238 kişi hakkında mahkumiyet, 27 kişi ile ilgili ceza verilmesine yer olmadığına, 811 kişiye de kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini aktardı.

Adalet Bakanlığında ise 7 bin 530 personel hakkında FETÖ kapsamında meslekten uzaklaştırma kararı verildiğini söyleyen Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yargının verdiği onurlu mücadeleyi de saygıyla karşıladığını söyledi. Bozdağ, "Bugüne kadar darbe teşebbüsüne girişenlere, darbecilere danışmanlık yapan ve onlara yol gösteren yargı gitti, onun yerine ölümüne onlara karşı gelen ve onlarla mücadele eden bir yargı geldi." sözlerini kullandı.

“FETÖ gibi hareket edenlerin karşısında olacağız”

FETÖ'nün yargıda belinin kırılmasında en ciddi etkinin Yargıda Birlik'in kurulması ve 2014 yılında yapılan HSYK seçimlerinin kazanılması olduğunu söyleyen Bozdağ, şunları aktardı:

"O seçim olmasaydı 15 Temmuz 2016 günü acaba Türk yargısı bu onurlu direnişi sergiler miydi? Biz aslında FETÖ'ye karşı gösterdiğimiz mücadeleyle yargımızın tarafsız ve bağımsız vasfını tekrar kazanmasına neden olduk. Teröristlerin işgalini sonlandırdık. Bundan sonra da çok net bir şekilde söylüyorum; yalnızca FETÖ değil, FETÖ gibi hareket eden kim varsa, Bakanlık olarak onların karşısında duracağız. Hiçbir gruplaşmaya, hiçbir ideolojinin, ekibin, görüşün, cemaatin, tarikatın veya farklı farklı yapıların gruplaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Sınavlarda ve diğer iş ve işlemlerimizde de çoğulculuğu göz önünde bulunduracağız. Çoğulculuğun, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığının en önemli sigortası olduğuna inanıyorum. Bunu koruduk, bundan sonra da korumaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)