Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sorular silsilesi: “Bilip de söylemiyorsan adam değilsin, cevap ver!” 

MHP Lideri Bahçeli, haftalık olağan grup toplantısında Kılıçdaroğlu’na yüklendi. CHP Lideri’ne ardı ardına sorular soran Bahçeli, “Sorularıma ya ‘evet’ diyeceksin ya da ‘hayır’. Bana cevap ver! Korku edebiyatını da bırak. Bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin!” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 12.10.2021, 12:14
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sorular silsilesi: “Bilip de söylemiyorsan adam değilsin, cevap ver!” 

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, partisinin haftalık toplantısında konuştu. Gerilimin yüksek olduğu konuşmada Bahçeli hem gündemi değerlendirdi hem de ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı’na yüklendi. 

Kılıçdaroğlu’na ardı ardına sorularını sıralayan Bahçeli, sorulara cevap vermemesinin ‘evet’ demek anlamına geldiğini ifade ederek şu sözleri sarf etti: “Terör örgütü elebaşı, Atatürk’ün kurduğu partiye ayar verip onu hizaya getiriyor da Atatürk’ün partisi de iradelerini terör örgütlerine bağlıyor. Biz bunlara boşuna mı zillet ittifakı diyoruz? Şimdi sana soruyorum: Abant toplantısını kim tavsiye etti? Anayasadan Atatürk ibaresini çıkarmayı düşünüyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı demek yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı demeyi siz mi uygun görüyorsunuz? Terörist Demirtaş’a elçiler gönderiyor musunuz? Bu soruların cevabı oldukça basit. Korku edebiyatının arkasına saklanma! ‘Siyasi cinayetler işlenebilir.’ masallarını da geç! Bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin. Ya ‘evet’ de ya da ‘hayır’. Boş kağıt verirsen hepsine ‘evet’ demiş olacaksın.” 

Kılıçdaroğlu’na “şehit” tepkisi 

Bahçeli: “Kılıçdaroğlu bir taziye mesajı yayınlamıştır. Fakat bu mesajda özenli hiçbir kelime yoktur. Saldırıyı kimin yaptığına dair en ufak bir ibare görünmemektedir. ‘Onlar bize mi saldıracak?’ dediğin PKK’lılar, o şerefsizler vatan evlatlarının kanlarını döküyorlar. Korkma da konuş. PKK’ya tek bir laf et. Bu seni sadece insan yapar, şüphen olmasın.” 



“Türk gençliği, analarımızın bacılarımızın sayesinde var” 

Bahçeli: “Kim ki Türk gençliğini yok sayıyorsa ve adını anmaktan sakınıyorsa bilinsin ki o kişi küstahlık içindedir. Gençliğimiz, alnımızın akı, baş tacımızdır. Türk gençliği, analarının ve bacılarının sayesinde var olmuştur. Onların talep ve ihtiyaçlarını karşılamak da siyaset kurumunun ana görevidir. Milliyetçilik, yabancı akımlara karşı dayanışmanın, milli birliğin ve güvencenin teminatı; güvenlik duvarıdır.” 

“Benim ağzımı kapatacak babayiğit henüz doğmadı” 

Pazar günü düzenlenen “Analar Bacılar Kurultayı” sırasında HDP’nin kapatılması hakkındaki sözlerini yineleyen Bahçeli’ye muhalif kesim, “Kin kusan ağzını kapat.” şeklinde yanıt vermişti. Bahçeli ise bu sözlere, “Benim ağzımı kapatacak babayiğit henüz anasının karnından doğmadı.” diyerek karşılık verdi.  

Yorumlar (0)