Bahçeli’den Millet İttifakı’na tepki: İlkesizliğin daniskası

Millet İttifakı’nda yaşanan gelişmelere tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Masayı deviren daha sonra ise yeniden oturan kişiler ilkesizliğin örneklerindendir. Kazanamaz denilen Cumhurbaşkanı adayı ile beraber durmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir?” dedi.

SİYASET 07.03.2023, 11:50
Bahçeli’den Millet İttifakı’na tepki: İlkesizliğin daniskası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin gündeminde Altılı Masa’dan kalkan Meral Akşener ve Bursa’da gerçekleşen olaylı maç vardı. İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

“U dönüşlerine itibar etmiyoruz”

Deprem bölgesinde çalışmaların sürdürüldüğüne işaret eden Bahçeli, “Depremin üzerinden bir ay geçti. Bütün vatandaşlarımızın kalbi deprem bölgesinde atmaya devam ediyor. 85 milyon benzer bir duyguda kilitlendi. Hiçbir kişi zorlukta ve darda kalmayacaktır. Siyaseti kutuplaşma ve kavgaya dönüştüren fırıldakların U dönüşlerine asla itibar etmiyoruz” dedi.

“Çürümüş siyasetsizlik bir örneği değil midir?”

Altılı Masa’da yaşanan gelişmelere değinen Bahçeli, “Bir sene içerisinde cumhurbaşkanını duyurmayıp, bir gün içerisinde toz duman olan kişiler ilkesizliğin bizzat temsilcileridir. Bir sene süresince eğri bacaklı olan bir masayı kumar masası, noter masası, küçük hesaplar masası gibi ifadelerle ilk olarak deviren daha sonra ise yeniden oturan kişiler ilkesizliğin örneklerindendir. Kazanamaz denilen Cumhurbaşkanı adayı ile beraber durmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Oturduğu masayı deviren bir kişiye sandalye vermek çürümüş siyasetsizlik bir örneği değil midir? Mevki ve makam pazarlığı yaparak masaya oturan İYİ Parti lideri dile getirdiği sözlerin altından ne şekilde kalkacak? Bir defa satan tekrar satar” şeklinde konuştu.

“Amedspor bizim için yok hükmündedir”

Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da gerçekleşen olaylı maç hakkında konuşan Bahçeli şu ifadelerde bulundu: “Bursaspor-Diyarbakırspor arasında gerçekleştirilen karşılaşmada ortaya çıkarılan görsellerin sporun doğasına ve ahlakına aykırı olduğu birçok kişinin malumudur. Bizlere göre Amed şeklinde isimlendirilen bir yer bulunmamaktadır. Amedspor olarak adlandırılan spor kulübünden de söz edilmeyecektir. Diyarbakırspor'un Amedspor şeklinde geri dönmesi bizim açımızdan yok olarak görülmektedir. Buradan Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum. Hepsini milli duruşlarından ötürü tebrik ediyorum.”

Yorumlar (0)