Bahçeli’den Millet İttfakı’na: “Çürük adayınız ne zaman belli olacak?”

Bugün gerçekleştirilen grup toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’na seslenerek, “Çürük adayınız ne zaman belli olacak? Açıklayın da boyunuzun ölçüsünü görelim” ifadelerini kullandı.

SİYASET 12.04.2022, 13:06
Bahçeli’den Millet İttfakı’na: “Çürük adayınız ne zaman belli olacak?”

MHP’de grup toplantısı gerçekleştirildi. Grup toplantısında bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’ndan ekonomiye, Ukrayna savaşından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi.

“Bilmediği bir konuyu anlatmaya çalışmak cahillere özgüdür”

Açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerek yönelterek başlayan Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, kısa süre önce bildiğiniz gibi ‘Atatürk anlamak’ temasını içeren bir ders vermiş. Basında da bunu takip ettik. Ne anlatıyor peki kendisi? Atatürk’ten haberi bile olmayan bir kişi olarak nasıl anlatacaksın? Bilmediği bir konuyu anlatmaya çalışmak cahillere özgüdür. Atatürk, bağımsızlığın simgesidir. Kılıçdaroğlu ise tam tersine zillet ittifakı ile beraber tam bağımlılıktır” ifadelerini kullandı.



“Buradan bir kez daha ışık zannedip ateşe yürüyenleri uyarıyoruz”

Atatürk’ün, Türk değerlerine sadık bir Türk milliyetçi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ve beraberindeki zillet ittifakı ise bunun tam aksine kimliksizdir. Bunlar kapasitesizdir, kalpsizdir. Zillet İttifakı’na bakılırsa, biz battık, mahvolduk. Bunlar böyle konuşuyorlar. Buradan bir kez daha ışık zannedip ateşe yürüyenleri uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ekonomik sorunlarımız bulunuyorsa, birlik oluruz, güçlerimizi paylaşırız, hepsini aşarız”

Son dönemde etiketlerde ve faturalarda görülen yüksek ücretleri de değerlendiren Bahçeli, bu durumun geçici olduğunu kaydetti. Bahçeli, “Ekonomik sorunlarımız bulunuyorsa, birlik oluruz, güçlerimizi paylaşırız, hepsini aşarız. Mağdur olan vatandaşlarımız varsa hak ettiği verilir. Vatandaşlarımız için güzel bir gelecek hedefleyerek ve bu amaca inanmalıyız. Bugün olmayan şey yarın da olmayacak diye bir şey yoktur. Bugün noksan olan ne varsa ileride tamamlanır. Yeter ki devletimiz var olsun. Her şey gelir, geçer, aşılır. Zamlar hepimizin malumu olsa bu süreç de aşılacaktır. Biz inanmış Müslümanlara umutsuzluk ve karamsarlık haramdır” ifadelerini kullandı.



““Siyasal olarak rant devşirebilmek için ülkemizin sıkıntıya girmesini reva görenler, kifayetsiz muhterislerdir”

Uzun bir süredir Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışılmaya devam ediyor. Bu konuda da dikkat çeken ifadeler kullanan Bahçeli, “Siyasal olarak rant devşirebilmek için ülkemizin sıkıntıya girmesini reva görenler, kifayetsiz muhterislerdir. Bunlar vatandaşımızın ekmeğine göz dikmiş kişilerdir. Dengesiz açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı ve onun ittifakı ne anlatıyor? Kalemizde gedik açtırmayız. Bizi yıkmaya çalışanlara fırsat vermeyiz. Bütün iftiraların gerçek yüzünü ortaya çıkarmak, oynanan tüm oyunları dağıtmak için her daim hazırız” dedi.

“Adayınızı açıklayın da boyunuzun ölçüsünü görelim”

Millet İttifakı’nın Kaşıkçı davasını da bilerek ve isteyerek çarpıttığını vurgulayan Bahçeli, “Bu ittifak, Terörist Selahattin Demirtaş ve Sorosçu Kavala’nın da davalarının üstünü karalamaya çalışanlardan oluşmaktadır. Bir aday enflasyonu yaşıyorlar. Onlara sesleniyorum, bizim her şeyimiz belli. Adayımız net. Sizin çürük adayınız ne zaman belli olacak? Açıklayın da boyunuzun ölçüsünü görelim. Kılıçdaroğlu, Türk milletinin sabrını sınamaya devam eden zillettir. Sıkıntılı günleri yakında aşacağız. Türkiye’nin yükselişi, yine Cumhur İttifakı ile gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.



“Yeni ve güçlü bir 10 asır daha kazanmak için geçmişteki 10 asırlık tarihimizi iyi bilmek zorundayız”

Devletin ve milletin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Devlet, milletsiz; millet de devletsiz olamaz. Devlet yoksa barış olmaz. Ekonomik güç ve denge olmaz. Özgürlük olmaz, huzur olmaz. Türk milletinin devlet kurma özelliği herkesin malumudur. Son 200 yıldaki global baskı siyasetinin tezahürünü, yalnızca son 25 yıldaki siyasete bakarak anlayamayacağımız ortadır. Bizleri doğru yola iletecek olan nokta, Türk milliyetçiliğinin kadim tarihimizdeki değerini en doğru şekilde tespit etmekten geçmektedir. Yeni ve güçlü bir 10 asır daha kazanmak için geçmişteki 10 asırlık tarihimizi iyi bilmek zorundayız” dedi.

“Zorlu bir sürece daha giriyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok kritik süreçlerden geçtiğini kaydeden Bahçeli, “Zillet İttifakı’nın yanlışları da bu noktada başlıyor. Milli birliğimizi, milli gücümüzü ve azmimizi tehlikeli sulara sürüklemek isteyenler, kendi çıkar ve menfaatleri için ülkemizin aleyhine kişilerle samimi olmaktan geri kalmayan garabetlerdir. Zorlu bir sürece daha giriyoruz. Bunu MHP olarak Cumhur İttifakı ve aziz milletimizle geride bırakacağız” ifadelerini kullandı.

“Zaferden başka hiçbir sonuç ittifakımızın susuzluğunu dindirmez”

2023 seçimlerinde net bir zafer beklediklerini vurgulayan Bahçeli, “Cumhur İttifakı olarak hedefimiz belli, arzumuz bellidir. Zafer başka bir şeyi düşünmüyoruz. Bunun dışında alınacak hiçbir sonuç da ittifakımızın susuzluğunu dindirmez. Bizi tanıyanlar çok iyi bilir. Biz kendimiz için bir şeyler istemeyiz. Kimseden şahsi olarak bir şey de dilemeyiz. Derdimiz millet, derdimiz devlettir. Konu vatan olunca da ülkülerin sınırı bulunmaz. Bizler hedefimizi sonsuzluk olarak belirlemişken, karşımıza çıkan çukurlara teslim olamayız” şeklinde konuştu.

“Bu savaşın bir an önce sonlandırılması en büyük arzumuzdur”

Açıklamalarının son bölümünde Ukrayna’da devam eden çatışmalara da değinen Bahçeli, “Bu savaşın bir an önce sonlandırılması en büyük arzumuzdur. Devletlerin, hâkimiyetlerini arttırma hevesiyle günahsız insanların canı pahasına bu mücadelelerine devam ettirdiğini görüyoruz. Silah tüccarları, savaşın sona ermesine şüphesiz ki karşıdır. Türkiye kalıcı barış için tüm gayretiyle çabalarken, bu kapsamda ikinci bir devlet görmek de mümkün değildir” dedi.



““Ukrayna’da devam eden savaşın bitmesini istemeyen hiçbir devlet bizim için iyi niyetli değildir”

Amerika’dan F-16 konusunda gelen pozitif açıklamaların gerçekçi olmadığını dile getiren Bahçeli, “Ukrayna’da devam eden savaşın bitmesini istemeyen hiçbir devlet bizim için iyi niyetli değildir” ifadelerini kullandı.

“ABD ve Birleşik Krallık, bölgede sağlanacak bir ateşkesten yana tutum takınmayacaktır”

Kısa süre önce Ukrayna’yı ziyaret eden Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’un Ukrayna yönetimi üzerinde baskı kurmayı amaçladığını vurgulayan Bahçeli, “ABD ve Birleşik Krallık, bölgede sağlanacak bir ateşkesten yana tutum takınmayacaktır. Hatta buna engel olmak için çalışma yürütecek cibiliyettedirler. ABD Başkanı Biden’in bölgedeki çatışmaları daha de derinleştirmek amacıyla çeşitli açıklamalarda ve girişimlerde bulunması da ahlaki bir durum değildir” dedi.

“MHP olarak şer odakları ve onların taşeronları ile mücadelemizi sürdüreceğiz”

MHP’nin köklü tarihe sahip bir siyasi hareket olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
“Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye için arzuladığı hedefler ve hayaller bellidir. Türkiye için kurulan oyunların farkındadır. Gelişmeleri en doğru şekilde süzgeçten geçirerek ve değerlendirecek kadroları mevcuttur. Milliyetçi Hareket Partisi, milli varlık ve milli değerler hususunda Türk siyasetinde çok müstesna ve özel bir konum kazanmıştır. Bizim yıllardır belirttiğimiz ilkelerimiz de bu durumun bir özetidir. MHP olarak şer odakları ve onların taşeronları ile mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorumlar (0)