Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: “Mertsen Kandil’i yıkacağım de!”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında, yarının 10 Kasım olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı, ardından da CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

SİYASET 09.11.2021, 12:20 11.11.2021, 09:26
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: “Mertsen Kandil’i yıkacağım de!”

Partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşan Bahçeli, bugün de sözlerini sakınmadı. Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıldönümüyle ilgili olarak “Geride bıraktığı eserleri ebediyen hükmünü devam ettirecektir. Dehasının başında kuvvetli öngörüsü gelmektedir. Milletinin varlığına kast edenlerin hemen farkına varmış ve yaptığı mücadelelerin ardından bağımsızlık meşalesini yakmıştır. O Türk tarihinin ortak değeridir.

“Atatürk’ü herkes saygıyla anacak”

Yaşananların Türk Milleti tarafından iyice öğrenmesi gereklidir. Atatürk bir yandan Türk Milletinin kendine olan güvenini aşılarken, diğer yandan da milletin arasında nifak tohumları ekenlerle mücadelesini yapmıştır. Selanik’te doğmuş olan 57 yıllık bir hayata kocaman bir ömrü sığdıran Mustafa Kemal Atatürk’ü herkes saygıyla anacaktır” cümlelerini kullandı.

Bahçeli; “Türk Milleti haklı mücadelesiyle her zaman gönüllerde taht kurmuştur. Milletimiz hiçbir zaman zulümle anılmamıştır. Mehmetçik unvanının isim babası Bigalı Mehmet Çavuş da bunlardan biridir. Çanakkale Savaşı’nda tüfeğini kırarak düşmana atan, taşları düşmana fırlatan Mehmet Çavuş ve niceleri tarihimizin yüz aklarıdır. Bugün de vatan evlatlarımızın mücadeleleri tarihin tekrarından başka bir şey değildir. Siyasi hiçbir hedef, Türk milletinin varlığından, geleceği ve güvenliğinden daha öncelikli olamaz” dedi.

Devlet Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “Terörle mücadeleyi engelleyerek, terörizmin değirmenine su taşımak amacıyla çalışan siyasi partilerin milli güvenlik tehdidi haline geldiğini görmek lazımdır. Türkiye’yi ayağından çekiştiren zihniyet boş durmamaktadır. Fitnelerin birisi bitip, diğeri başlamaktadır.”

"Zillet İttifakı Türkiye’nin önünü kesmek istiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı ile spekülasyonlara da konuşmasında yer veren Bahçeli şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili yapılan tezviratlar gözümüzden kaçmamaktadır. Diplomatik, ekonomik ve siyasi alanlarda saldırılar artmaktadır. Türkiye’nin sırtına hançer vurmak isteyenler her karanlık yolu denemektedirler. Adına millet denen aslında zillet olan ittifak, Türkiye’nin önünü kesmek için yarışmaktadır. Çanakkale ruhunu sarsan, milli mücadeleyi satmış olan CHP Genel Başkanı ve ona bağlı yönetiminin ne sığınacak ne de yatacak yeri kalmıştır. CHP ile yüzleşmek demek, Türkiye’nin huzursuzluk yaşadığı devirlere ayna tutmak demektir.

Kılıçdaroğlu hakkında çok sert ifadeler kullandı

Bahçeli, konuşmasının önemli bir kısmını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ayırarak şu açıklamalarda bulundu: “Kılıçdaroğlu bir sonuçtur. Sebepler ise CHP’nin 50 yıllık tarihinde yatmaktadır. Kılıçdaroğlu istikametini şaşırmış, onun tüm yolları artık Kandil’e açılmıştır.  CHP teröristlerle mücadeleye karşı çıkmıştır. Tercihini şeytandan yana kullanmıştır. İyice sıkışan CHP’ye oy verenler şaşkınlık içerisindedir. Kaçmak için çareler arayan Kılıçdaroğlu soluğu Yozgat’ta almıştır. Kendisi “Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler” şeklinde konuşmuş. Kandil’de yuva değil, mağara delikleri buunmaktadır. Biz çıkardığımız tezkere ile o teröristleri deliklerinde yok edeceğiz. PKK’yı ağzına al da görelim. Onlara canisin, hainsin diye seslen de görelim. Teröristler sadece Kandil’de değil, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yuvalanmaktadır.

Selahattin Demirtaş Kandil’den yetişen kanlı ve azılı bir teröristtir. Sen işine gelmediği için bu gerçeği göremiyorsun. Meşru dediğin HDP, PKK’nın bir ayağıdır. Analar evlatlarını almak için HDP il binaları önünde nöbet tutuyorlar. Kılıçdaroğlu sen eğer mertsen, gözün kesiyorsa, gücün yetiyorsa, HDP’li yoldaşlarının karşısına dikil de, Kandil’i yerle yeksan edeceğini bir söyle. Haykır da biz de adam mısın, değil misin? Karar verelim.”

Büyükelçi krizi ile ilgili değerlendirmeler

MHP lideri Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilere gönderdiği mektup ile ilgili de konuştu: “Kılıçdaroğlu büyükelçilere bir mektup göndermiştir. Bu 5 Kasım skandalı olarak tarihte yer alacaktır. Kılıçdaroğlu jurnalcilik yapmıştır. Mektupta şöyle diyor: “Ülkenizde bulunan yatırımcılar Kanal İstanbul’u desteklememeli. Bu hem ülkemize hem de iklime zarar verecektir. Sözün anlamını kaybetmiş olduğu bir noktadayız. Bir muhalefet partisi iktidarın projesini reddebilir. Bunu millete anlatması, yetkiyi aldığında da gereğini yapması gerekir. Kılıçdaroğlu sen ne hallere düştün? Türkiye’nin önemli bir sorununu yabancı büyükelçilere hangi mantıkla şikayet ederek yardım dilenebiliyorsun? Hiç mi gocunmadın, sıkılmadın, utanmadın? Sen yabancı büyükelçilere bir projeyi nasıl ispiyonlarsın?

Kılıçdaroğlu bu hareketiyle adeta demokrasiye kara çalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi artık milli iradeyle yollarını ayırmış durumdadır. CHP’ye gönül vermiş olan kardeşlerin ya ondan kurtulacak, ya da partilerinin siyaset çöplüğüne gitmesini izlemek durumunda kalacaktır. Kılıçdaroğlu’nun artık miadı dolmuştur. Sen tarihten hiç mi ders almadın? İstanbul’un sorunlarını halletmek varken sen kime neyi anlatıyorsun? Bugünkü CHP yönetimine gelecek emanet edilebilir mi?”

 Tezkereye ‘Hayır’ diyenlere de seslendi

Terörle mücadele beka mücadelesidir diyen Bahçeli, “Allahın izniyle terör musibetinin kökü mutlaka kazınacaktır. HDP, CHP ve diğerleri tezkereye istedikleri kadar hayır desinler, sonuçsuzdur. Türk milleti tezkere kaçaklarına tasdiknamelerini vermek için 2023 Haziran’ını beklemektedir” şeklinde konuştu.

Ayrıca “Gerekirse Kandil'e Türk bayrağı dikilmelidir" açıklamasını da yapan Bahçeli, "Bu işin artık başka bir çaresi kalmamıştır. Millet bunları zifte bulayacaktır. Kimin eli kimin cebinde belli değildir. Bölgemiz asimetrik çatışmaların adeta merkez üssüdür. 7 Kasım tarihinde Irak Başbakanı Kazimi'ye suikast girişimi yapılmıştır. Balkanlar diken üstünde Bosna Hersek ise huzursuzluğun pençesindedir” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yorumlar (0)