Bahçeli’den Kıbrıs meselesi yorumu: “AB ve ABD'nin sözleri yok hükmündedir” 

MHP Lideri Bahçeli, son günlerde sıkça konuşulan Kıbrıs meselesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Kıbrıs’ta iki devletin var olduğunu ve Kuzey Kıbrıs’ın dün de bugün de yarın da Türk kalacağını üzerine basarak vurguladı. 

SİYASET 26.07.2021, 16:37 27.07.2021, 09:03
Bahçeli’den Kıbrıs meselesi yorumu: “AB ve ABD'nin sözleri yok hükmündedir” 

Son zamanlarda gündemi sıklıkla meşgul eden konulardan biri olan Kıbrıs meselesi hakkında MHP Lideri Bahçeli de açıklamalarda bulundu. Yazılı bir basın açıklaması ile konuya bakışını aktaran Bahçeli’nin sözleri şu şekildeydi: “Tarihi ve milli haklarımız üzerinde kuşku uyandırmak isteyen iç ve dış odaklar uzun zamandır hıyanet ve husumet rüzgarını estirmektedir. Her ne kadar muktedir ve haklı olsak da küresel ve bölgesel çapta ülkemizi doğrudan ya da dolaylı şekilde ilgilendiren her konu çözümsüzlüğe bırakılmaktadır.” 



“Kıbrıs meselesi, 60 senedir gündemin ağırlık merkezidir” 

“Kıbrıs meselesi 60 senedir hem ülkemizin hem de dünya gündeminin ağırlık merkezidir. Kıbrıs Türkünün hakları, çıkarları, egemenliği ve eşitliği sürekli engellenmiş ve yokuşa sürülmüştür. Yunanistan takviyeli Rum kesiminin iyi niyetten uzak tavrı, Kıbrıs’ta yeşermesi muhtemel kalıcı ve adil özümü sabote etmiştir. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimizle ulaştığımız sonuç şudur ki Kıbrıs meselesinden çözümden kaçan yegane taraf Rumlardır.” 



“Kıbrıs’ta ortaklık devleti kurulamaz” 

“Rumların, Ada’nın tek sahibiymiş gibi hareket etmesi ve Kıbrıs Türklerine azınlıkmış gibi davranması tarih ile bağdaşmamaktadır. Bu sebeple Kıbrıs’ta ortaklık devleti kurulması mümkün değildir. Bunun faili de ABD ve AB siyasetinden güçlenen Rum-Yunan zihniyetidir. Kurulan uzlaşma masalarını dağıtan taraf Rumlardır. BM himayesinde yapılan görüşmeler işe yaramamıştır. Yapılan görüşmelerde bir arpa boyu mesafe alınamamıştır. Bu kapsamda iki devletli çözümden başka seçeneğin kalmadığı anlaşılmıştır. Ada’da iki ayrı devletin olduğu herkes tarafından kabul edilmelidir.” 



“Kıbrıs, Türklüğüne sahip çıkacak; Türkiye de arkasında duracaktır” 

“ABD, AB ve Rum-Yunan ortaklığının iki devletli çözümü kabul etmemesi önemsiz bir ayrıntıdan ibarettir. 46 senedir kapalı bulunan Maraş’ın mülkiyet haklarına riayet edilerek açılması ve bunun da bölgenin yalnızca yüzde 3,5’luk kısmına tekabül etmesi ise çevreyi oldukça rahatsız etmektedir. Yeni mağduriyetlere zemin hazırlamadan var olan mağduriyetleri gidermek amacıyla Kapalı Maraş hakkında verilen karar oldukça isabetlidir. BM ve ABD’nin bu durumu reddeden açıklamaları ise Türkiye nezdinde yok hükmündedir. Kıbrıs, Türklüğüne sahip çıkacak ve Türkiye de sonuna kadar Kıbrıs’ın arkasında duracaktır. Cumhurbaşkanımızın 20 Temmuz 2021 tarihinde duyurduğu parlamento binası ise bağımsız devletin ilk harcıdır.” 

Yorumlar (0)