Bahçeli’den Kaftancıoğlu mesajı! “Bu konu kapanmıştır”

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Canan Kaftancıoğlu davası ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Türk yargısı hükmünü vermiş ve bu konu kapanmıştır” dedi. 

SİYASET 17.05.2022, 12:07 17.05.2022, 12:14
Bahçeli’den Kaftancıoğlu mesajı! “Bu konu kapanmıştır”

Yargıtay tarafından hakkında siyasi yasak getirilen ve 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu, bize bir konunun izahını açık bir şekilde yapmalıdır. Kendisi, devletimize ‘seri katil’ iftirasını yönelten kişilerin karşısında mıdır, yoksa yanında mıdır? Devletimize hakaret edilmesine onay mı vermektedir, yoksa buna tepki mi göstermektedir? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir açıklama yap ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne seri katil demek alçaklıktır’ diye konuş. Bu iradeyi tüm Türkiye’ye göster. Eğer bu açıklamayı yapmazsan sen de bu iftiralara ortak olmuş olursun” ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, Finlandiya ve İsveç’in NATO kararını yorumladı

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreciyle ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, böyle bir durumun Rusya’yı daha da tahrik edeceğini vurguladı. İki ülkenin bu adımını ‘zamansız’ olarak yorumlayan Bahçeli, “İki ülkenin bu girişimi, bölgedeki savaşın daha da tırmanmasına sebebiyet verebilir. Rusya’nın bu tür konularda tahrik edilmesi, durumu daha da sertleştirecektir. İsveç ve Finlandiya’nın bu girişimi gereksiz ve bir o kadar da zamansızdır. Bu işin sonunda kargaşa ve savaş olduğu ortadadır” şeklinde konuştu. 

“NATO’nun doğuya doğru genişleme stratejisi son derece mahsurlu”

NATO’nun 1949 kurulduğunu hatırlatan Devlet Bahçeli, “NATO kurulduğunda bünyesinde 12 ülke bulunuyordu. Ancak şuan baktığımızda, üye ülke sayısı 30’dur. Rusya devleti, NATO’nun kendi sınırlarına doğru genişlemesine itiraz etmektedir. Partimiz, NATO’nun doğuya doğru genişleme ve yayılma stratejisini son derece mahsurlu olarak değerlendirmektedir” dedi. 

Yorumlar (0)