Bahçeli’den HDP çağrısı: Kapatılsın ve bir daha kurulamasın!

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Bahçeli, grup toplantısında HDP’nin kapatılmasına ilişkin çağrıda bulunarak, “HDP kapatılmalı ve başka bir terör oluşumuna paravan bir partiyle destek vermesine müsaade edilmemelidir. Anayasa’nın 69’uncu maddesi bu konuya ilişkin açık bir hüküm niteliğindedir.” dedi.

SİYASET 02.03.2021, 12:30
Bahçeli’den HDP çağrısı: Kapatılsın ve bir daha kurulamasın!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılmasına ilişkin grup toplantısında yeni bir çağrıda bulundu.

HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğunu söyleyen Bahçeli, HDP’nin yönetici ve üyelerinden söz edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bahçeli, yaptığı açıklamada, “Eğer Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin acilen kapatılması gerekmektedir. Bu hayati ve şarttır.” şeklinde konuştu.

“HDP’ye verilen destek aynı zamanda PKK’ya verilen destektir”

Bahçeli, HDP’ye verilen desteğin aynı zamanda PKK’ya verilen destek olduğunu söylediği sırada ayakta alkışlandı.

Bahçeli yaptığı açıklamada, “Bir cevap versinler, HDP’nin kapatılmasına ilişkin İYİ Parti ve CHP’nin tavrı ne olacaktır? HDP’ye destek vermek demek PKK’ya destek vermek demektir. PKK’ya destek de ülkemize ihanettir. CHP kime destek veriyor? Zalime mi mazluma mı? İYİ Parti hangi tarafta? Milli haysiyetin mi hıyanetin mi? Ak koyun kim, kara koyun kim, çok yakında ortaya çıkacaktır.” dedi.

“Temeli kapatılan bir parti başka bir isimle kurulamaz”

Bahçeli, anayasada yer alan maddeyle HDP’nin kapatılmasına dair açıklamalarını sürdürürek şu ifadelere yer verdi:

“HDP’nin başka bir parti ile paravan bir terör oluşumu çatısıyla yeniden faaliyete geçmesine müsaade tanınmamalıdır. Anayasa’nın 69’uncu maddesinde çok açık bir şekilde ifade edilmektedir. Temeli kapatılmış olan bir parti, başka bir partinin altında kurulamaz.

Dokunulmazlıkların kaldırılması sebebiyle fezlekeleri Meclis’e gelen bölücü vekillere ilişkin bütün siyasi partilerin tutumu derhal netleşmelidir.

Yorumlar (0)