Bahçeli’den EYT mesajı: Bu yıl bitmeden yara kapanacak

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, EYT sorununa ilişkin önemli mesajlar vererek, “Umuyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak. MHP, bugüne kadar hiçbir vaadinin altında kalmamıştır” dedi. 

SİYASET 04.10.2022, 12:08 05.10.2022, 08:28
Bahçeli’den EYT mesajı: Bu yıl bitmeden yara kapanacak

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasına TBMM’deki 27’nci dönemin hayırlı olmasını temenni ederek başladı. MHP’li vekillere seslenerek yeni dönem çalışmalarında başarılar dileyen Bahçeli, EYT sorununa ilişkin de önemli mesajlar verdi. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

Bahçeli’den “EYT” açıklaması

“Türkiye’yi parlak bir geleceğe taşıma konusundaki sorumluluğumuz devasadır. 2023 yılında bir yandan cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağız, diğer taraftan demokratik sınavlardan geçeceğiz. Seçim takvimi belli olana kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vatandaşlarımızın taleplerini ve beklentilerini yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi de EYT konusudur. Umuyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak. MHP, bugüne kadar hiçbir vaadinin altında kalmamıştır. Cumhur İttifakı, verdiği hiçbir sözü unutmamıştır.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ülkemiz gücüne güç katmıştır”

"Türkiye, değeri oldukça büyük olan bir ülkedir. Bazen hayranlıkla, bazen husumetle, bazen kıskançlıkla bakılan bir Türkiye gerçeği karşımızdadır. Türkiye, dünya siyaset sahnesinde her açıdan göz kamaştırmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ülkemiz gücüne güç katmıştır. MHP olarak nasıl bir misyona ve nasıl bir tarihe sahip olduğumuzu biliyoruz. 2023’e çok güçlü ve sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. 4 Eylül 2021 tarihinden itibaren 9 bölge toplantısı gerçekleştirmiştik. 30 Ekim 2021’de ‘Adım Adım 2023’ temalı çalışmalarımızı ülkemizin tamamında yapmıştık. Bu süreçte ilçe ilçe gezerek aydınlatma çalışmalarımızı başarılı bir şekilde ifa ettik. Her bölgemizi aziz, her vatandaşımızı kardeş bildik.”

“MHP, Türkiye’nin son siperidir”

“Türk milletinin zillete düşme olasılığı asla söz konusu olamaz. Cumhur, varlığına sahip çıkacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 4 Eylül 2022’de, Sivas’ta gerçekleştirdiğimiz açık hava toplantımızda, 2023 seçimlerinin kampanya sürecini başlattık. Bursa, Erzurum ve Kayseri’de meydanların asla boş kalmayacağını herkese gösterdik. Türk milleti var olduğu sürece üç hilalin önü kesilemez. MHP, Türkiye’nin son siperidir. MHP, istiklalimizin son savunma hattıdır. Türk milletinin ruh kökü, Türklüğün sonsuza kadar tütecek olan ocağıdır. Anketlerin araştırmaları bizim için anlamsızdır, biz halkımızın söylediğine bakarız.”

“Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu haykıracağız”

“Bir an dahi durmuyoruz, sahadaki varlığımızı her daim gösteriyoruz. Çalışmalarımız ve projelerimizle ülkemizin en ücra köşelerini dahi ziyaret ediyoruz. Köylülerimiz ile bir araya geleceğiz. 16 Ekim’de Konya’da, 23 Ekim’de de Manisa’da açık hava toplantılarımız olacak. Buralarda cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu haykıracağız. Aziz vatandaşlarımızdan destek isteyeceğiz. Cumhur İttifakı’nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna erişmesi için yoğun bir mesai harcayacağız.”

“Coğrafyalar katı kutuplaşmaların, yaygın çatışmaların kontrolü altındadır”

“İkinci Dünya Savaşı sonrasında dizayn edilen küresel düzen, ağır imtihanlar eşliğinde büyük sarsıntılar yaşamaktadır. Coğrafyalar katı kutuplaşmaların, yaygın çatışmaların kontrolü altındadır. Krizlerin biri biterken, bir diğeri patlak vermektedir. Huzursuzluk küreselleşmektedir. Adaletsizlik, tüm dünya halklarını yaralamaktadır. Beşeriyet refaha ve istikrara susamış durumdadır. Tek kutuplu dünya düzeni, ağır hasar alarak yerini çok merkezli yeni bir siyasi oluşuma bırakmaktadır.”

Yunanistan’a tepki

“Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldırmıştır. Kıbrıs adasında 2 devletli çözümün önüne engel çıkarmak için her türlü senaryo hazırlanmaktadır. Diğer taraftan Yunanistan, Ege adalarına askeri araçlar taşımaktadır. Amerikan menşeili çeşitli silahlar, ülkemizin etrafını çevrelemiştir. Yunanistan, Amerika’ya güvenip, Türkiye’ye meydan okumaktadır. Ülkemiz, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden çembere alınmak istenmektedir. Yunanistan’ın Ege’deki iddiaları birer hukuksuzluk örneğidir. Lozan’ın 13’üncü maddesi açıktır. Bu adaların askeri olarak kullanılamayacağı net bir şekilde belirtilmiştir. Yunanistan, ihlallerine devam etmektedir.“

“Kuzey Ege’de bulunan 9 adanın mülkiyet hakları artık Türkiye’dedir”

Kuzey Ege’de bulunan 9 adanın mülkiyet hakları artık Türkiye’dedir. 12 ada konusunda da aynı şey geçerlidir. Tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum, Ege’deki haklarımızı kimseye yedirmeyiz. Haklarımıza kimsenin göz dikmesine de müsaade etmeyiz. Emperyalizmin oyuncağı haline gelen Miçotakis bunu aklından çıkarmamalıdır. Yunanistan Başbakanı peş peşe büyük hatalar yapmıştır. Biz bu davada yalnız değiliz. Allah’ımız var, tarihimiz var, milletimiz var. Ulaşacak zaferlerimiz, sorulacak hesabımız var.”

“Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne kast eden operasyonları doğru bulmuyoruz”

“Rusya, geçen hafta Ukrayna’nın 4 bölgesini ilhak ettiğini duyurmuştur. Uluslararası düzen, tarihi bir süreçten geçmektedir. Mezhepsel ve etnik çatışmalar, her geçen gün biraz daha tetiklenmektedir. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne kast eden operasyonları doğru bulmuyoruz. Yeni dünya düzeni diye hikayesi yazılan çok bilinmeyenli karmaşık denklemin Rusya ile ABD arasında yeşeren al-ver sürecinin mahsulü olduğunu görmek lazım. Rusya’nın açıklamış olduğu ilhak kararı, uluslararası dengeyi ve gizemi uçuruma götürme ihtimalini barındırmaktadır. Bu karar, küresel ekonomik ve siyasi istikrarın zarar görmesine zemin hazırlamıştır. Dünya genelindeki ayrılıkçı hedefler umutlanmış, ilhak kararı ile bölgedeki durum oldubittiye getirilmiştir.”

Millet İttifakı’na eleştiri

“Kendimizi güvende hissetmiyorsak, geleceğimizden emin olamıyorsak, ne kazancın ne paranın ne de yatırımın önemi vardır. Bir masada oturmaktan, birbirlerine çelme atmaktan başka bunların bir icraatı yoktur. Önceki gün ikinci tur toplantılarına başlayan bu partilerin son açıklamasından da yine bir sonuç çıkmamıştır. Bu acizlerin kurduğu koalisyon tam anlamıyla su kaynatmıştır. Bir masa etrafında toplanan partilerin hiçbiri birbirine güvenmemektedir. Bu partilerin hepsinin kendine özel gündemleri vardır. Hep diyoruz ya, bunlardan ne köy olur ne de kasaba olur. Çıkaracakları adayın yeni cumhurbaşkanı olacağını iddia ediyorlar. Yüksek uçan alçak düşer. Eğreti ata binen erkek düşer. 13’üncü cumhurbaşkanının da Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacağını elbette görecekler. Kılıçdaroğlu’nun durumu oldukça kritiktir. Cumhurbaşkanı adayı olma hırsına girmiştir. Bizim açımızdan bu konuda hiçbir sorun bulunmaktadır.“

Yorumlar (0)