Bahçeli'den “Devlet Şeref Madalyası” önerisi

Bir yazılı açıklama paylaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadelede başarılı çalışmalara imza atan isimlere “Devlet Şeref Madalyası” verilmesini önerdi. 

SİYASET 17.08.2022, 16:52 17.08.2022, 17:54
Bahçeli'den “Devlet Şeref Madalyası” önerisi

Paylaştığı açıklamada Türkiye’nin terörle mücadelede tarihi adımlar attığını vurgulayan Bahçeli, bu çalışmalar kapsamında başarı gösteren isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından madalya ile ödüllendirilmesini teklif etti. Bahçeli, “Bu uğurda üstün fedakârlık ve feragat göstererek başarılı olan muhterem isimlere Devlet Şeref Madalyası’nın layık görülmesi, terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükâfatlandıracaktır” dedi. Bahçeli tarafından kaleme alınan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hainler hem yurt dışında hem de yurt içinde köşeye sıkışmıştır”

“Terör yalnızca ülkemizin değil, tüm dünyanın ortak sorunu ve ortak düşmanıdır. Nitekim Türkiye bu sorundan çok çekmiş, bu ağır ihanet ve külfetin geniş kapsamlı sonuçlarına her alanda göğüs germek zorunda kalmıştır. Terörle huzur, terörle güvenlik, terörle gelecek arasında üçüncü bir seçenek, bir başka çıkış ve çözüm yolu aransa dahi bulunamayacaktır. Türkiye, terörle mücadelede kıskanılacak bir şuur ile hareket etmektedir. Teröristler, yuvalandıkları ve tutundukları her noktadan sökülüp atılmaktadır. Bugün gelinen noktada terörün beli kırılmış, hainler hem yurt dışında hem de yurt içinde köşeye sıkışmıştır.”

“Kahramanlarımız, dirayetle ve cesaretle hainlerin üstüne yürümektedir”

“Milletimizin ve vatanımızın bekası için şehit düşen kahraman evlatlarımız içimizi yaksa da, meşru ve haklı mücadelede asla taviz verilmemektedir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, manevi gururumuz olarak gönüllerimizde bayraklaşmaktadır. Hepsine teker teker şükranlarımızı sunuyoruz. Terörle mücadele konusunda en büyük güç kaynağımız inancımız ve moral düzeyimizin yüksekliğidir. Çok şükür ki kahraman evlatlarımız, korucularımız ve polislerimiz, bu moral gücü ve inanca fazlasıyla sahiptir. Kahramanlarımız, dirayetle ve cesaretle hainlerin üstüne yürümektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, terörle mücadelede milletimizin hissiyat ve haysiyetine uygun olarak adımlar atmaktadır.”

“2023 tarihi bir eşik olacaktır”

“Son 4 senelik süreçte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmen hayata geçmesiyle terörle mücadelede son derece önemli sonuçlar elde edilmiştir. Bu hunhar melanet ve musibetten kurtulma zamanı artık gelip çatmıştır. 2023 yılı, bu konuda tarihi bir eşik olacaktır. Devletimizin her biriminde görev yapan sivil şahsiyetler ve askerlerimiz, tam bir eşgüdüm ve uyum içerisinde mücadelelerine azim, akıl ve ahlakıyla devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızdan en alt mevkide görevine devam eden kahramanlarımıza kadar herkes, milli dayanışma ve birlik ruhu içerisinde işgal cephesine ağır darbeler indirmektedir.”

“Takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır” 

“Malazgirt Zaferi’mizin 951’inci yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde, terörle mücadelede eşsiz fedakârlık ve feragati bulunan bazı isimlerin takdir ve taltif edilmesi, kanaatimce çok yerinde ve yararlı bir karar olacaktır. Bu konuda mantıklı, makul ve akla yatkın en yakın yöntem ve yol da asıl sorumluluğu uhdesinde taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın alicenap bir tasarrufta bulunmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcihi ve kararıyla devletimizin bekası, milletin ve ülkenin bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzuru, birliği ve kardeşliği için yurt dışında ve yurt içinde üstün fedakârlık, feragat ve başarı gösteren muhterem isimlere Devlet Şeref Madalyası’nın layık görülmesi, terörle mücadele faaliyetlerinin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükâfatlandıracaktır. Elbette takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır."

Yorumlar (0)