Bahçeli: Yunanların yaptıkları, 12 Eylül'den miras kaldı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten eylemlerinin, 12 Eylül döneminden miras kaldığını ifade etti. 

SİYASET 12.09.2020, 15:53 12.09.2020, 17:39
Bahçeli: Yunanların yaptıkları, 12 Eylül'den miras kaldı!

12 Eylül Darbesi'nin üstünden tam 40 sene geçti. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirilen bir sempozyumda önemli açıklamalarda bulundu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten eylemlerine dikkat çekti. 

Bahçeli, söz konusu eylemlerin, 12 Eylül döneminden miras kaldığını söyledi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) liderinin konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"12 Eylül bir cinayet"

12 Eylül Darbesi'ni "zulüm ve cinayet" olarak nitelendiren Bahçeli, darbelerin Türkiye'nin demokrasi kültürüne zarar verdiğini ve milli iradeyi yıprattığını ifade etti. 

"Zincirleme suikast düzenlendi"

Bahçeli, darbelerin Türk milletinin birliğine yönelik zincirleme suikastlar olduğuna dikkat çekerek, Türk gençliğinin hedef alındığını belirtti. 

Darbelerin işgal ve gerileme olarak da nitelendirebileceğini söyleyen Bahçeli, söz konusu darbeler neticesinde Türkiye'nin "tarihin gerisine düştüğünü" söyledi.

Bahçeli, darbelerin kargaşa ve kriz getirdiğini ifade etti. 

"Silah zoruyla Türkiye'yi engellediler"

Çok partili hayata geçilmesinin ardından Türkiye'nin silah zoruyla engellendiğini kaydeden Bahçeli, darbecilerin Türkiye'nin ilerleyişini durdurduğunu belirtti. 

Bahçeli, 1980 yılından önce yaşanan global ve bölgesel gelişmelerin Türkiye üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda ülkemizin sistemli bir şekilde darbeye doğru götürüldüğünü söyledi. 

"Kenan Evren, Amerika'ya minnet duyuyordu"

10 Ekim 1980'de Kenan Evren'in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Jimmy Carter'a mektup yazdığını hatırlatan Bahçeli, söz konusu mektupta darbeci Evren'in Amerika'ya duyduğu minnetin ve boyun eğme anlayışının açık bir şekilde anlaşıldığını ifade etti. 

Bahçeli, Yunanistan'ın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) askeri kanadına dâhil olmasına ön koşulsuz onay verildiğine dikkat çekerek, darbeci Evren'in sözlerini anımsattı.

"Yunanistan'a destek verdi"

Darbeci Evren'in "Türkiye, Yunanistan'ın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) askeri kanadına dönüşüne olan desteğini asla çekmedi" ifadelerini aktaran Bahçeli, bunun üzerine Yunanistan'ın 20 Ekim 1980 tarihinde örgütün askeri kanadına entegre olduğunu ifade etti.

"Yunanların eylemlerinin arkasında 12 Eylül var"

Bahçeli, Yunanistan'ın günümüzde Doğu Akdeniz ve Ege'de gerginliği yaratacak hamlelerde bulunduğunu ve bunun arkasında 12 Eylül döneminin mirasının bulunduğunu belirtti. 

Milli iradenin sadece Allah'ın himayesinde olduğuna dikkat çeken Bahçeli, bunun haricindeki himayelerin mutlaka bir gün yıkılacağını ekledi. 

Yorumlar (0)