Bahçeli: Yalan Haber ve Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu kuruldu

MHP lideri Bahçeli, sosyal medyadan yapılan provokatif paylaşımlara karşı, “Yalan Haber, Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu” ismiyle bir heyetin kurulmuş olduğunu aktardı.

SİYASET 13.08.2021, 20:03
Bahçeli: Yalan Haber ve Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu kuruldu

Ülkemiz orman yangınlarıyla başlayan ve sel felaketiyle süren doğal afetlerle mücadelesini sürdürüyor.

Orman yangınlarıyla başlayan algı operasyonuyla, sel felaketi ve mülteciler üzerinden de yalan haberler yayılmaya devam ediyor.

“Yalan siyasetle ve yalan haberle mücadele kurulu” kuruldu

MHP lideri Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ülkemizin ciddi bir risk altında olduğunu söyleyerek iftira ve yalanlarla yapılan mücadelenin önemine işaret etti.

“Yalan Haber ve Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu” isminde bir heyetin kurulduğunu ifade eden Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz çok ciddi bir risk altındadır. İhanet ve istismar kol koladır. Bütün bunlar oluyorken İyi Parti Başkanı’nın ziyarette bulunduğu yerlerde, aynı bir tiyatro sahnesini andıran danışıklı dövüş tartışmaları ve karşılıklı söz düelloları bir başka damardan ülkemize kurulmuş olan bir tuzaktır.

Türkiye karşıtlarının senaryosunu oluşturduğu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetmenliğini yaptığı, figüranlarının ise Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’den seçildiği bu melanet oyununun farklı ilçe ve illerimizde sistematik olarak sahnelenmesi konusu gözümüzden kaçmamıştır. Proje partileri zalimlerin maşası olmuştur.

“İyi Parti ve CHP yönetimi yalancıdır”

Ülkemizi kuşatmış olan huzursuzluk ve husumet sarmalına katkıda bulunan, öncü olan, ön açan siyasi partiler, buçuk aydınlar ve sözde sanatçılar zillette ve ziyandadır. Riya, yalan, iftira, ihanet ve inkar bunların meskeni, meziyeti ve beslenmiş oldukları zehirli bir membadır.

Gerçekleri alenen çarpıtmaktan çekinmeyenler, milletimizin gözünün içine bakarak yalan söyleyenler günahkar olmakla beraber planlı bir siyaset propagandasının da bağımlı ve ara aktörleridir. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi yalancıdır, İyi Parti yönetimi yalancıdır ve diğerleri de yalan ile yoldaştır.

“Yalancıların ipliği derhal pazara çıkartılmalıdır”

Milletimiz, yalan siyasetten, yalan haberlerden, aklıyla alay eden sefil zihniyetlerden ve yalan beyanlardan bıkmış ve usanmıştır. Yalancılar korosu artık milli bir tehdit, huzur bozguncusu düzeyine gelmiştir. Bu böyle geldiyse de bu şekilde gitmemelidir.

İftira ve yalanla mücadele, müfterilerle ve yalancılarla mücahede milli ve ahlaki ilkeleri olan herkesin başlıca sorumluluğudur. Müslüman bir Türk’ün yalan karşısında tahammüllü olması imkansızdır. Yalanı kendilerine rehber edinenler, yurdumuzu rezil etmek maksadıyla kuyruğa girmiş olan soytarılardır.

Derhal, yalancıların ipliğini pazara çıkarmak lazımdır. Maskeleri indirilmelidir. Konuya ilişkin MHP olarak bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız. Yalan bir uçurumdur ve bundan dolayı zillet partilerinin istikameti kaybolarak alayı uçuruma gitmiştir.

“Heyet, medya, sivil toplum ve siyaset alanlarında kendisine yalanı meslek edinerek çürümüşleri teşhir edecek”

Yalanla mücadele etmek, konuya ilişkin temiz siyaset, temiz toplum ve temiz yönetim hedefine destek vermek amacıyla değerli hukuk ve fikir insanlarımızdan teşekkül ederek, “Yalan Haber ve Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu” ismiyle bir heyet oluşturulmuştur.

Mezkur heyetin gerçekleştireceği çalışmalar neticesinde, sivil toplum, siyaset ve medya alanlarında yalanı kendilerine meslek edinen çürümüşleri teşhir etmek, insanların aldatılmasının önüne bütünüyle geçmek maksadıyla kanuni bir düzenleme ihtiyacı hasıl olursa bunun da gereği gerçekleştirilecektir.

“Artık onlar kaçacak biz ise kovalayacağız”

İnsan haysiyetini çiğnemektir yalan. Dürüstlük, doğruluk ve insan onurunu yükseltmektir. MHP her zaman doğrunun yanında, doğru duruşun içinde dosdoğru bir mücadele yürütmektedir. Yalancıların artık sonu görünmüştür. Artık onlar kaçacak biz ise kovalayacağız.

Bununla beraber Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, sel felaketinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı mesajı paylaştı.

“Ülkemiz doğusundan batısına ve kuzeyinden güneyine dek yoğun ve yaygın bir şekilde gerçekleşen zincirleme felaketlerle uğraşmaktadır. Bir yanımız yanarken öte yanımız ise heyelan ve sellerle yıkılmaktadır. Olağan dışı bir tabloyla karşılaştığımızı görmekteyiz.

Milli yüreklerimiz orman yangınlarıyla kavrulurken şimdi ise afetlerle sarsılmış ve hüzünlerle sarılmıştır. Sinop, Bartın, Samsun’da meydana gelen seller ve taşkınlarla heyelanlar önüne gelen her şeyi yutarak ortalığı savaş alanına çevirmiştir.

Doğu Karadeniz’in ardından Batı Karadeniz’in de sel altında kalması, daha da vahim olanı, Sinop’ta 2, Kastamonu’da ise 25 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi, Bartın ilimizdeyse 1 vatandaşımızın kaybolması aziz milletimizi ve bizleri derinden üzmüştür. Üzüntümüz büyüktür.

MHP yöre insanına destek vermek amacıyla afet bölgesine heyet göndermiştir.

Gerek orman yangını gerekse sel ve heyelanlarda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerineyse baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Yorumlar (0)