Bahçeli tarih verdi: Seçim ve sandık ayları geliyor

Seçim tarihi ile ilgili açıklamada bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bahar ayları aynı zamanda seçim ve sandık aylarıdır" dedi.

SİYASET 15.01.2023, 16:43 15.01.2023, 16:51
Bahçeli tarih verdi: Seçim ve sandık ayları geliyor

Partisinin Kızılcahamam kampındaki kapanış toplantısında açıklamalarda bulunan Bahçeli, seçim tarihi ile ilgili konuştu.

6’lı masaya çağrı ve seçim tarihi

Seçim tarihi ile ilgili açıklamada bulunan Bahçeli, "Yeni senede seçimler için geri sayım başladı. Bahar ayları aynı zamanda seçim ve sandık aylarıdır. Seçimler hangi gün olursa olsun, MHP olarak şu zamandan başlayacak şekilde seçim başlangıcını veriyoruz. Yapmamız ne gerekirse onu yapacağız” dedi.

6’lı masaya çağrıda bulunan Bahçeli, “Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alalım. Güç birliği oluşturalım, alacağımız başarının mükafatı da hepimizin olsun. Cumhurbaşkanı adayı hususunda hep beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresinde tek yumruk olalım, yeni bir sayfa açalım, onu sahiplenelim. Altılı masa 10 kere bir araya geldi, bir arpa boyu kadar yol alamadılar. Türkiye'nin lider ülke seviyesine gelmesinde hepinizin payı eşit olsun” şeklinde konuştu.

“Bölücü itleri bağlayamayan ülke”

İsveç'te yaşanan terör eylemlerine değinen Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir maketin ayaklarından asılarak sergilenmesi alçaklıktır. Hainler sadece maket asabilirler. Asıl o kişilerin cansız bedenlerinin darağacında sallanacağı zaman da bir gün gelecektir. İsveç yönetiminin bu vahim hadise karşısında sergilediği tavır yetersiz kalmıştır. Bu ülke ile NATO çatısı içerisinde nasıl bir araya geleceğiz. Bölücü itleri bir şekilde bağlayamayan ülkenin NATO'ya katılım sağlamasına nasıl oy vermemiz beklenecektir?" dedi.

“Kılıçdaroğlu edepsizdir”

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara değinen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu çıkmış ve demiş ki, 'Askerlerin alkışlaması tamamen bir çürümüşlük kanıtıdır. Komuta yetkilileri haddini bilmelidir.' TSK'ya karşı gerçekleştirilen bu ifadeleri kınıyorum. Askerlerimizin üniformasını Ortadoğu askerinin üniforması ile özdeş tutan Kılıçdaroğlu tamamen edepsizlik yapmıştır. Haddini bilmesi gerekli olan tek kişi askere karşı düşmanlık gösteren yandan çarklı Kılıçdaroğlu'dur” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)