MHP lideri Bahçeli: NATO'yla var olmadık, NATO'suz da oluruz!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Türkiye’nin baskı altına alınmak istendiğini belirterek, “Türkiye, bu konuda alternatifsiz bir ülke değildir. NATO’suz da oluruz. Baskı artarsa NATO’dan ayrılmak gündeme gelebilir” dedi.

SİYASET 24.05.2022, 12:34 24.05.2022, 13:29
MHP lideri Bahçeli: NATO'yla var olmadık, NATO'suz da oluruz!

MHP Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Bahçeli, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinden, ekonomik gündeme kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi. Son günlerde özellikle İYİ Parti kanadından gelen Sultan Abdülhamid söylemlerine tepki gösteren Bahçeli, “Sultan Abdülhamid’i sevmeyenleri biz de sevmeyiz. İstibdat deyip duruyorlar. Siz neden bahsediyorsunuz? Büyüklerimizi hangi belgeye dayanarak, hangi bilgiyle zan altında bırakıyorsunuz?” şeklinde konuştu.

“Hiçbir padişah kendi çıkarları için mücadele vermemiştir”

Osmanlı İmparatorluğu’nda hüküm sürmüş hiçbir padişahın kendi çıkarları uğruna mücadele vermediğini dile getiren Bahçeli, “Cumhuriyetimiz kurulana kadar ülkemizde pek çok acı gelişmeler yaşanmıştır. Devletimiz her gün farklı bir yerinden darbe almış, sayısız suikast ve saldırının hedefinde olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu, sorumsuz yöneticiler ve işbirlikçi hainlerden çok çekmiştir. Kendi iradesini dışarıya teslim eden bir grup, acı çöküşe zemin hazırlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nda hüküm süren hiçbir padişah kendi çıkarları için mücadele vermemiştir. Devletini ve milletini her zaman en üstte tutmuştur” ifadelerini kullandı. 

“Sultan Abdülhamid’i istibdatla ananlar, birer tarihi cahilidir”

Sultan Abdülhamid’e yönelik karalayıcı söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Son dönemde görüyoruz ki, Sultan Abdülhamid üzerinden yeni bir tartışma başlatılmıştır. Sultan Abdülhamid’i istibdatla ananlar, birer tarihi cahilidir. Bu kişiler, bizim tarihimize dış mihrakların gözünden bakan sefillerdir. Sultan Abdülhamid’e kim cephe alıyorsa, o kişilere çok dikkat etmek zorundayız. Abdülhamid Han’ı sevmeyenler, Batı’nın ajanlarıdır” şeklinde konuştu. 

“Abdülhamid Han’ı kim sevmiyorsa, biz de onu sevemeyiz”

Sultan Abdülhamid’in Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirten Bahçeli, “Abdülhamid Han’ı seven kadar, sevmeyenlerin olduğu da aşikârdır. Abdülhamid Han’ı kim sevmiyorsa, biz de onu sevemeyiz. Abdülhamid Han’ı kimler sevmez? Ermeni çeteciler sevmez, Türk-İslam düşmanları sevmez, sömürgeciler sevmez” dedi. 

“Erdoğan’ı çağımızın Abdülhamid Han’ı olarak görüyorsanız, bunu bir övgü olarak kabul ederiz”

Türk tarihindeki liderlere yönelik bu tarz söylemlerin tehlikeli olduğunu aktaran Bahçeli, “Bunlar bizim tarihimizden ne istiyorlar? Bunu iyi araştırmak gerekir. İstibdat deyip duruyorlar. Neyin istibdadından söz ediyorsunuz siz? Tanımadığınız büyüklerimiz hakkındaki bu söylemleri hangi belgeye dayanarak, hangi bilgi ile dile getiriyorsunuz? Sayın Erdoğan’ı çağımızın Abdülhamid Han’ı olarak gördüklerini dile getiriyorlar. Bu durumun bizim açımızdan hiçbir mahsuru yoktur. Bunu bir övgü olarak kabul ederiz” ifadelerini kullandı. 

“Ülkemize karşı büyük bir kampanya olduğunu fark etmek gerekir”

Ekonomik sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Fiyatların bu kadar şişirilmesine sebep olan kim varsa, mahşeri vicdanda cezasını çekecektir. Kiralar fahiş seviyelere gelirken, bu duruma sessiz kalamayız. Türk milletinin mutsuzluğu, bizim de mutsuzluğumuzdur. Ancak ülkemize karşı büyük bir kampanya olduğunu da fark etmek gerekir. Halkımızın taleplerine ve sıkıntılarına her koşulda kulak vermek zorundayız. Fırsatçılara imkan vermemeli, ekonomik sorunlar üzerinden rant sağlayanlara cezasını çektirmeliyiz. Başta gıda fiyatları olmak üzere tüm alanlarda denetimleri arttırmalı ve menfaat peşinde koşan herkesi rezil etmeliyiz” dedi. 

“CHP, geçmişinde bu halka karne ile ekmek veren bir partidir”

Muhalefetin felaket tellallığı yaptığını dile getiren Bahçeli, “Muhalefetin felaket konuşmaları yapmasının hiçbir kıymeti yoktur. Vatandaşlarımız bu tür tuzaklara asla düşmez. CHP, geçmişinde bu halka karne ile ekmek veren bir partidir. Dolayısıyla bu partinin başındaki şahsın da bu konular hakkında yorum yapmaya yüzü olmaması gerekir. Her türlü baskıya karşı direneceğiz, Vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Tasarlanmış kahramanlıklara bu milletin ihtiyacı yok” şeklinde konuştu. 

“Sabırla, dayanışmayla her türlü sıkıntının üstesinden geleceğiz”

Türk milletinin en zor zamanlarda dahi devletinin arkasında yer aldığını vurgulayan Bahçeli, “Bizler öyle bir milletiz ki, kurtuluş mücadelesinin en sıkıntılı günlerinde dahi kefen parasını askerine hibe eden büyüklerimizin mirasçılarıyız. Süpürge tohumu yiyerek bu vatanı kurtaran aziz şehitlerimizin emanetçileriyiz. Ekonomik güvenliğimizin, milli güvenliğimizden hiçbir farkı yoktur. Geçmişimizden gerekli dersleri alarak yolumuza devam ediyoruz. Sabırla, dayanışmayla her türlü sıkıntının üstesinden geleceğiz. Kavgadan beslenen kişilere asla pabuç bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. 

2023 yılının önemine vurgu yaptı

Türkiye Cumhuriyeti için 2023 yılının büyük önem taşıdığını belirten Bahçeli, “Ülkemizin kuruluşunun 100’üncü yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek hedeflerini ve istiklal iradesini daha da ileriye taşıyacağı önemli bir dönüm noktasıdır. 1 asırdır hayranlık uyandıran yürüyüşümüz, 2023 ile beraber daha da kuvvetlenerek gelecek nesillere aktarılacaktır” dedi. 

“Türkiye’nin talepleri hala karşılık bulmadı”

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Amerikan Başkanı Joe Biden, iki ülkeye de sıcak yaklaşmış ve tam destek mesajı vermiştir. Finlandiya ve İsveç’in küresel güvenliğe ne şekilde katkı sağlayacağı ve Türkiye’nin haklı itirazları enine boyuna tartışılmak zorundadır. ABD yönetimi, İsveç’i dışarıda bırakacak bir girişime olumlu bakmamaktadır. Türkiye, bu iki ülke ile ilgili endişelerini her platformda dile getirmiş ancak bu talepler hala karşılık bulmamıştır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’nin endişeleri bir an önce giderilmeli”

İki ülkenin de Türkiye’nin endişelerini gidermek zorunda olduğunun altını çizen Bahçeli, “Finlandiya Cumhurbaşkanı kısa süre önce bir açıklama yaparak, Türkiye’nin endişelerini ele almak istediklerini belirtmiş. Gözle görünen şeyleri konuşmanın ne anlamı var? Burada gündem, Türkiye’nin endişelerini ele almak değildir, bu endişelerin bir an önce ve titizlikle giderilmesidir. Bu konuda iki ülkeden de net ve somut hamleler bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“İsveç, bizim açımızdan 2’inci Kandil konumundadır”

İsveç’in PKK’ya önemli bir destek sağladığını aktaran Bahçeli, “İsveç, bu terör örgütünün en önemli silah tedarikçileri arasında yer almaktadır. Verdiğimiz şehitlerimizin bir sebebi de ne yazık ki Finlandiya ve İsveç’tir. Bu gerçeği nasıl göz ardı edebiliriz? Biz, İsveç’in, PKK terör örgütünün kuluçka ülkesi olduğu yönünde görüş bildiriyoruz. İsveç, bizim açımızdan 2’inci Kandil konumundadır. Türkiye’ye çeşit çeşit ambargolar, yaptırımlar hayata geçirilirken, bu ülkeler ile NATO birliğinde müttefik olmamız nasıl beklenebilir? Teröristlere kucak açan kişilerle yan yana gelirsek, bunu şehit ailelerimize ve gazilerimize nasıl açıklarız?” dedi.  

“İsveç ve Finlandiya üzerinden Türkiye’yi sıkıntıya sokmak istiyorlar”

Finlandiya ve İsveç üzerinden Türkiye’yi zor durumda bırakmak isteyen kesimlerin olduğunu ifade eden Bahçeli, “İsveç ve Finlandiya üzerinden Türkiye’yi sıkıntıya sokmak istiyorlar. Türkiye’nin bu konuda sessiz kalması ve her şeye ‘evet’ demesi mi isteniyor? Ekonomik hamlelerini masaya süren odaklar da bulunuyor. Bu tür hamleleri nasıl görmezden gelebiliriz? Türkiye, bazılarının arzuladığı gibi sömürge haline gelmeyecektir. Kimse ülkemizi tehdit etmeyi aklının ucundan bile geçirmesin” şeklinde konuştu. 

“Ülkemiz üzerine baskı artarsa, NATO’dan ayrılmak gündeme gelebilir”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ‘imkânsız’ olarak yorumlayan Bahçeli, “Türkiye, bu konuda alternatifsiz bir ülke değildir. Ülkemiz asla çaresiz durumda değildir. Eğer ülkemiz üzerine bu konuda baskı artarsa, gerekirse NATO’dan ayrılmak da gündeme gelebilir. NATO'suz da oluruz. Türkiye, 70 yıldır bu birliğin bir üyesidir. Ülkemiz, NATO’nun adeta doğu sınırlarındaki karakolu muamelesi görmüştür. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin endişeleri dikkate alınmıyorsa, bu birlik içindeki varlığımız da önemsenmiyor demektir. Finlandiya ve İsveç’i görmek istiyorlarsa, buyursunlar alsınlar. Rusya’ya karşı yeni bir düşman daha kazandırsınlar. NATO dışında yeni bir oluşumun hayata geçirilmesi de mümkün olan seçenekler arasındadır. Asya ve Ortadoğu Güvenlik Örgütü, NATO’nun dengelenmesine vesile olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Miçotakis’e sert tepki

Konuşmasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e de sert tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, “Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri ile ortak bir uzlaşıya varmış. Yunan Başbakanı’nın konuşmasını onlarca kez keserek alkışlayan Amerika Birleşik Devletleri’nin bu tavrı son derece düşündürücüdür. Kıbrıs Barış Harekâtı’nı ima ederek, Helenizm’in 48 senedir acı içinde olduğunu dile getiren Yunan Başbakanı’nın bu sözleri, barbarlığı ve haydutluğu maskeleme gayretinden başka bir şey değildir. Kıbrıs Türk’tür, bundan sonra da Türk kalacaktır. Kıbrıs’ta iki devletli ve eşit bir çözümden yana tavrımızı sürdüreceğiz. Kıbrıs adasının kaderi asla Helenizm olmayacaktır. Kıbrıs’ın kaderi Türklüktür. Batı’nın piyonu haline gelen Yunanistan Başbakanı’nın bu tavırları onursuz bir acizliğin göstergesidir. Türkiye, Yunan tarafından gelen bu tarz tahrik operasyonlarına direnmeye devam edecektir. Ülkemiz, etrafımızda oluşturulmak istenen kuşatmayı kıracak dirayete ve iradeye sahiptir” dedi. 

“CHP’nin, Yunanistan’a karşı kötü bir söz söylemesi mümkün müdür?”

Yunanistan’ın bu tarz söylemlerine karşı Millet İttifakı’ndan hiçbir karşı görüş duymadıklarını dile getiren Bahçeli, “Bu partilerin Türkiye’nin yanında olduğu günleri ne zaman göreceğiz? Bunların milli güvenliğimizi ve milli değerlerimizi savunduğu tek bir konudan haberi olan var mı? CHP’nin, Yunanistan’a karşı kötü bir söz söylemesi mümkün müdür? Bu ittifak kimler için çalışmaktadır? Ey Allah’tan korkmazlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını korumak için ne zaman bir şeyler yapmayı deneyeceksiniz? Sanki her şey normalmiş gibi, siyasi rant peşinde koşmaya devam ediyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, kısa süre önce yaptığın bir açıklamada, ‘Kandil’i yok edeceğim’ diyordun. Şimdi ne oldu? Yaptığın mitinge Kandil’i taşımayı arzulayanlara tek bir kelime edemedin. CHP’nin İstanbul’da yaptığı miting, PKK’nın mitingidir, FETÖ’nün mitingidir, Pontus hasreti yaşayan haysiyetsizlerin mitingidir” şeklinde konuştu. 

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: “Bu millet seni asla cumhurbaşkanı yapmaz”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha zafer elde edeceğini belirten Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu, şunu bil ki bu millet seni asla cumhurbaşkanı yapmaz. Sana böyle bir yetkiyi bizim milletimiz uygun görmez. Türk milleti, önümüzdeki sene yapılacak olan seçimde bir kez daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana pozisyonunu alacaktır” dedi.

Yorumlar (0)