Bahçeli: Siyasi çıkar için Fatihimizi sıradanlaştırmaya çalışıyorlar

MHP lideri Bahçeli, Akşener’in yaptığı Fatih Sultan Mehmet benzetmesine tepkide bulundu. Bahçeli, “Faziletsiz bedenlerde Fatih şanının izi olamaz.” ifadelerini kullandı.

SİYASET 11.09.2021, 16:41 11.09.2021, 17:44
Bahçeli: Siyasi çıkar için Fatihimizi sıradanlaştırmaya çalışıyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Devlet Bahçeli’nin gündeminde, İYİ Parti lideri Akşener’in İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki açıklamaları vardı.

Akşener’den Fatih Sultan Mehmet benzetmesi gelmişti

Meral Akşener, Zafer Bayramı dolayısıyla Yenikapı’da yapılan etkinlikte, “1453 Fatih Sultan Mehmet tıpkı senin gibi dedi ki; ‘Ya İstanbul beni alır ya da ben İstanbul’u alırım.’ demişti.

Bahçeli’den sert tepki

Devlet Bahçeli açıklamalara tepki göstererek, “Siyasi çıkar için Fatihimizi ve fethimizi sıradanlaştırma çabasında olanlar, ecdadın hatıralarını sulandırmaya çalışan meczuplardır.” şeklinde konuştu.

“Fatih şanının izi faziletsiz bedenlerde bulunamaz”

MHP lideri “Münafık ve müfteri diller her ne söylerse söylesin, faziletsiz bedenlerde Fatih şanının izi bulunamaz.” dedi.

“Zillete düşen fitneciler kaybedecektir”

Bahçeli sözlerinin devamında, “Dün millet haşmeti, zillet ise rezaletini yenmişti. Tarih bir kez daha tekrar edecek ve fitneciler zillete düştükleri için kaybedeceklerdir. Bu, Ertuğrul Gazi ve evlatlarına bir namus borcudur. Bu, İstanbul’a milli varlığımızı ilmik ilmik dokuyan Fatihimize vefa sorumluluğumuzdur.” cümlelerini kullandı.

Yorumlar (0)