Bahçeli: “Serok Ahmet’in cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu değil”

MHP’nin Kızılcahamam’daki kampı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli hem kamp programı hem de ülkenin genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. CHP’ye afiş tepkisi gösteren Bahçeli, “Milli ahlaka el kaldırdılar.” dedi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki tartışmaların cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında olduğunu aktaran Bahçeli, “Serok Ahmet’in cumhurbaşkanı tanımı, Kılıçdaroğlu ile aynı değil.” şeklinde konuştu.

SİYASET 06.02.2022, 14:26 06.02.2022, 14:30
Bahçeli: “Serok Ahmet’in cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu değil”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kızılcahamam’daki kampının son gününde MHP Lideri Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenledi. Toplantıda hem kamp hakkında hem de ülkedeki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Karamsarlık aşılayanlara karşı umutlarımız diridir. Huzurumuzu yok etmek isteyenlerin karşısında dağ gibi dimdik duruyoruz. Partimizin sözü senettir. Başarmak haricinde bir yolumuzun olmadığını biliyoruz. 9 Şubat 2022 tarihinde partimizin kuruluşunun 53’üncü yıl dönümünü kutlayacağız. Beklemeyeceğiz ya da durmayacağız. Herhangi bir yorgunluk emaresi göstermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“CHP’nin gerçek yüzünü anlatacağız” 

“Son seçimlerde sandıklarda birinci çıkan CHP’nin bölgelerinde partinin gerçek yüzünü, zillet ittifakını onlara göstereceğiz. Tüm ilçelerde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Temamızı ‘Adım Adım 2023’ olarak belirledik. CHP, tarihine sırt dönmüş, Atatürk ile yollarını ayırmış, istikametinden şaşmış bir partidir. Kendilerini Kuvayi Milliye olarak görmelerine kimse aldanmamalıdır. HDP, CHP ve zillet ittifakının diğer ortakları emperyalizmin mızraklarıdır. Bunların hepsi, küresel lobilerin içimize sızdırılmış saat ayarlı bombalarıdır. Zillet ittifakı, Türk demokrasi tarihinin dış güçler tarafından döşenmiş mayın tarlasıdır. CHP, kendilerine oy veren kardeşlerimizi aldatmaktadır. 1920’lerdeki CHP ile bugünkü partinin arasında bağlantı kalmamıştır.” 



“CHP o afişle milli ahlaka el kaldırmıştır” 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının bulunduğu ve yanında “Etnik köken, cinsel yönelim dezavantaj olmaktan çıkartılacaktır.” ifadesi yer alan afiş hakkında konuşan Devlet Bahçeli şunları aktardı: “Ülkemizde dezavantajlı hiçbir kesim yoktur. CHP’nin bu yaptığının adı bölücülüktür. CHP, Müslüman Türk devletinin irfanı ile hesaplaşmaya cesaret ve cüret etmiştir. Bu nasıl bir küstahlıktır? Milletleri, devletleri ayakta tutan en önemli unsur şüphesiz ahlaktır. Bunun neticesinde yıkım, kaçınılmaz hale gelecektir. CHP bu yaptıklarıyla milli ahlaka el kaldırmıştır. Ülkemize yumruk sallamış ve bunun adına da demokrasi demiştir. Ama bilinsin ki Çanakkale’yi geçilmez yapanların mirası bizimledir. Cumhur İttifakı’nı geçmeden Ankara’yı geçmek hayaldir.” 

“Zillet ittifakı bilinmezlerle dolu” 

“Zillet ittifakı, bilinmezlerle dolu. Cumhurbaşkanı adayları bile muallakta. Serok Ahmet’in cumhurbaşkanı adayı tarihi, Kılıçdaroğlu’nu tamamen dışlamış durumda. Kılıçdaroğlu, anlatmak ve saymakla bitmeyecek teyakkuz denizinde bir o yana bir bu yana sallanıyor. İBB Başkanı da diğer yanda İngiltere Büyükelçisi ile karda kış balıkçıda buluşuyor. İmamoğlu’nun açıklamalarıyla Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları çelişiyor. İkisi arasındaki gerilimin en büyük sebebi, cumhurbaşkanlığı adaylığı. İkisi de bu yolda sivrilmek için çabalıyor. Ancak bizi bir hayli düşündüren çarpıklık, zillet ittifakının yabancılardan ilgi beklemesidir. ABD’nin Ankara Büyükelçisi, 7 Ocak’ta Türkiye’ye geldi. 26 Ocak’ta da Cumhurbaşkanı’na güven mektubunu sundu. sonrasında 31 Ocak’ta hemen İBB Başkanı’nı ziyaret etti. bu ziyaret, sorgulanmaya açıktır. Bu büyükelçi kendisini kim sanmaktadır ve ters diplomasi ile nereye varmak istemektedir? Bu, kasti bir tahriktir. Türkiye’de iktidarın yolu yabancı başkentlerden asla geçmeyecektir.” 



Osman Kavala tepkisi 

“Osman Kavalı hakkındaki karar, Türkiye’dedir. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin hukukumuza zehir saçması kabul edilemez. Türk yargısı tamamen bağımsızdır. Görülen bir davayla ilgili görüş bildirmeleri kabul edilemezdir.” 

Kış Kartalı Harekatı 

“TSK araçlarımız, PKK terör örgütüne ait olan yaklaşık 80 hedefi imha etti. Hainlerin Kandil’den sonra ikinci durağı olan Karacak’ta teröristlerin kaçacak bir yeri kalmamıştır. Terör örgütünün lojistik merkezi olan Sincar, ABD’nin PKK’ya silah ve mühimmat taşıdığı durak olan Derik de imha ediliyor. Bunlarla ittifak kuranlar da ihanet ortağıdır. HDP’nin 2 Şubat tarihinde yayınladığı HDP-PKK ilişkisini gösteren bildiride Kış Kartalı Harekatı kınanmıştır. Biz de HDP’yi kınıyoruz.” 

Yorumlar (0)