Bahçeli'nin 'Mansur yavaş bundan sonra dikkat etsin' sözlerine CHP'den sert yanıt

Devlet Bahçeli’nin Mansur Yavaş’ı işaret ederek "Bu saatten sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" açıklaması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Sayın Yavaş, Ankara'nın seçilmiş belediye başkanıdır. Yavaş'ın arkasında, Millet İttifakı'nın ve Ankara halkının nefesi vardır." açıklamasını yaptı.

SİYASET 30.11.2021, 16:59 01.12.2021, 16:15
Bahçeli'nin 'Mansur yavaş bundan sonra dikkat etsin' sözlerine CHP'den sert yanıt

Bahçeli’nin Mansur Yavaş ile ilgili sözleri üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli’den Mansur Yavaş’a: “Bundan sonra dikkat etsin”

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısının ardından soruları cevaplamış ve hafta sonu düzenlenen Alparslan Türkeş anma etkinliğine yönelik saldırıyla ilgili açıklama yapmıştı. Bahçeli, gazetecilerin olaya ilişkin sorusu üzerine "Mansur Bey'in elinin altında geliştiği yönünde bir kanaat hakim. Mansur Bey bundan sonra dikkat etsin. Kendisinin arkasında artık bir ülkücü nefes vardır.” açıklamalarında bulunmuştu. 

CHP kanadından sert tepki

Bahçeli’nin Mansur Yavaş'a ilişkin bu açıklamaları sonrası gözler CHP kanadına çevrilmişti. değerlendirmelerde bulundu. Yaşananlara ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Sayın Yavaş, Ankara'nın seçilmiş belediye başkanıdır. Yavaş'ın arkasında, Millet İttifakı'nın ve Ankara halkının nefesi vardır" sözlerini kullandı ve şunları söyledi:

"Şu ana kadar bu tehdit dilinden kimseye yarar gelmemiştir, bu saatten sonra da gelmeyecektir. Ayrıca Sayın Bahçeli grup açıklamasında, “Provokasyon nöbetine girenler, kaosa yatırım yapanlar, akıllarını başlarına devşirsinler' sözlerini kullanmış. Asıl kaos arayan işte bu tehdit üslubunun sahipleridir. Seçilmiş başkanımızı tehdit etmeye girişenler, öncelikle haddini bilmelidir. Bahçeli, şunu net ve açık bir şekilde bilmelidir; hiçbir belediye başkanımızı Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tehdit diline yedirmeyiz.”

Yorumlar (0)