Bahçeli: Kudüs'e girelim...PKK'yı devlet yönetimine mi sokacaksınız...

MHP Lideri Bahçeli, grup toplantısında CHP ve HDP’ye karşı çok sert sözlerle bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında gündeme dair eleştirilerde de bulundu. 

SİYASET 18.05.2021, 12:07 19.05.2021, 09:34
Bahçeli: Kudüs'e girelim...PKK'yı devlet yönetimine mi sokacaksınız...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün grup toplantısında konuşma yaptı. Gündeme dair eleştiri ve değerlendirmeleri yaptığı konuşmasında Bahçeli, CHP ve HDP kanadına yüklenmeyi de ihmal etmedi. Devlet Bahçeli’nin, konuşması sırasında Millet İttifakı’ndan bahsederken “Zillet İttifakı” ismini kullanması da dikkat çekti.

17 gün süren tam kapanma döneminin ardından kontrollü normalleşmeye geçildiğini ve bu sürede Meclis’in de tekrar açıldığını söyleyerek söze başlayan Bahçeli, şöyle devam etti: “Covid-19 salgını tüm ezberleri bozmakla kalmadı aynı zamanda henüz bilinmeyen bir dünyanın kapılarını da açtı. Milletlerin ve medeniyetlerin mücadelesinde başarılı olmak ve milli varlığımızı tehditlere karşı koruyabilmek amacıyla birlik ve dayanışmamızı artırmamız ve kültürümüzün gücüyle orantılı olan fedakarlığımızı öne çıkarmamız gerekir.” 

“İslamiyet’te karamsarlık yoktur”

“Önyargının hakimiyeti, peşin hüküm ve siyasi hesap hatası ile sürekli olarak felaket tellallığı yapmak; ‘mahvolduk’ yaygarası koparmak, sorumluluk ve insan sevgisi hissiyatıyla bağdaşmaz. Salgının seyrini düşürmek, ateşini söndürmek amacıyla ülkemiz üstün bir direnç gösterirken arkalardan dolaşıp da verilen hizmetleri karalamak, çalışmaları kötülemek, siyasetin namuslu halini benimseyenlerin vasfı değildir. Ne yazık ki CHP, İP ve diğerleri şaibeli, sakat ve sarsak argümanları ile Covid-19 salgın sürecinde yerini almıştır.”

“Zillet İttifakı, Covid-19 salgınını artık ortak görmektedir. Ondan nemalanacak kadar basiretini yitirmiştir. Toplumların sağlığını büyük ölçüde tehdit eden virüsten medet umanlar, rant çetelesi tutanlar, büyük bir musibetten faydalanmaya çalışanlar kısaca ‘hastadır’. Onların fikirleri ağır hasarlıdır. Ülkemizin salgın sürecini başarıyla yönettiği konusunda mutabakata varmak ve bunu dile getirmek, vicdan sahibi olan kişilerin görevidir. Haklının hakkı teslim edilmelidir, bu adalettir. ‘Adalet’ kelimesini dilinden düşürmeyen CHP ve ittifakının ahlaki zafiyet ve adaletsizlik içinde yüzdüğünü göstermiştir. Gerçekleri ve doğruları gizlemenin sonu, karanlık uçurumdur. CHP de bu uçurumun kenarındadır.”

“Talepler karşılandı”

“Salgın döneminde mağdur olan binlerce kişinin sesi duyuldu ki esas olan da budur. Ülkemizi yöneten hükümet, devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiştir. Sabit ve dar gelirli kişilerin, muhtaçların, emeklilerin, yetimlerin ve dulların, çiftçilerin talepleri karşılanmıştır.”



“Sağlık Bakanlığı’na güveniyoruz”

“CHP Başkanı’nın sırtında yumurta küfesi yok. Kendisinin ve destekçilerinin iddiaları dayanıksız ve altları da boş. Amaçları, boş atıp dolu tutmak. Covid-19 salgını, şu anda herkesin ana konusu. Bu salgının ortadan kaldırılması için sağduyulu ve samimi duruş sergilemeli ve yapıcı, olumlu olunmalıdır. Bu şekilde muhalefet etmek varken yalan siyaseti rotası yapmış kişilerin duruşu, su katılmamış bozgunculuktur. CHP yönetimi de bozguncudur. Milletimiz, Haziran 2023’teki seçimlerde bozguncuları bozuk para misali harcayacaktır.” 

“Allah’ın izniyle Covid-19 salgınından eninde sonunda kurtulacağız. Bu hastalığı her alanda yeneceğiz. Sağlık Bakanlığı personellerimize güveniyoruz. Kahraman gibi çalışan sağlık çalışanlarımıza inanıyoruz. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve hasta bakıcılarımızın emekleri en üst seviyede bundan dolayı onlara müteşekkiriz. Rehavete kapılmayıp tedbirleri gevşetmeyip birbirimize tutunarak; duanın ve tıbbın da yardımıyla bu salgını hayatımızdan çıkaracağız. Biz, iradeli bir milletiz. Metanet ve sabır, yüreklerin kalesidir. CHP’nin aciz siyaseti, aşı hakkında dillendirdiği kirli sözleri, millet açısından değersizdir. Bu yapılanlar da CHP’nin ‘defolu siyasetinin’ göstergesidir.”

“CHP’nin fitne katarı devrilecektir”

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümetin alacağı her kararı ve uygulayacağı tedbirleri destekliyoruz. Covid-19 virüsü sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız için rahmet diliyoruz. Hastanede ya da evinde tedavi gören vatandaşlarımıza ise şifa diliyoruz. Rabbimden tek isteğim milletimiz başta olmak üzere tüm insanlığı bu illetten bir an evvel kurtarması.”

“19 Mayıs, tam bağımsızlık zincirinin ilk halkası”

“19 Mayıs, tam bağımsızlık zincirimizin ilk halkasıdır. 19 Mayıs ruhu, milli onurumuzun tavizkar yönetime karşı tekrar doğuşunu gösteren çağın stratejik dengelerini gözeten vizyonun ismidir. Samsun’dan atılan ilk adım, aziz milletimizin kahramanlık simgesi ve devletin yol haritası olmuştur. Ülkemizi tarihin gerisine düşürmeye çalışanların güçleri de nefesi de buna yetmez. Çünkü Samsun’da attığımız ilk adımın ateşi vicdanlarımızda hala kor gibidir. Gerektiği takdirde 102 sene önce attığımız adımı tekrar atarız. Kocatepe’ye çıkar ve karargahımızı kurarız. Dumlupınar’a aşkla koşar, namerde direniriz. Soluğu İzmir’de alıp düşmanı tekrar denize dökeriz. Dün yaptıklarımızı bugün de yapacak gücümüz var. Büyük milletimizin teminatı ve geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Bayramı kutlu olsun. Milletimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, diğer kurucularımız ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum.”



“Türk kimliğini yeterli bulmayıp başka kimlik arayışına girenler...”

“Türk milletinin kimliğini yeterli ve kapsayıcı bulmayıp da başka milletlerin kimliği altına girmek, başka kimlik türetme içerisine girmek isteyenler, bunu da Zillet İttifakı üzerinden yapanlar, siyasi karışıklığı ve Türkiye’nin yıkımına davetiye çıkarmaktadır. Böyle bir durumun gerçekleşmesi, milletimizin musibetler karşısında birlik olmasını, aynı çatıyı paylaşma arzusunu kaybetmesine sebep olacaktır. Bunun gerçekleşmesi halinde ortada Türk kavramı da üniter devlet de millet de birlik de kalmayacaktır. Cumhuriyetin altında yatan temel değerler, bütünüyle ortadan kalkacaktır.”

“Bu hesabın sonucu ağır olur”

“Türk milletini bölmek ve farklı kimlikler yaratmak hesabının sonucu ağır olur. Kimse böyle bir konuyu gerçekleştirmeyi hesap etmemelidir. Buna heves de etmemelidir. İP’nin ce CHP’nin vefa ve ahlakını siyaset pazarında açık artırmaya çıkartan kişiler görüyoruz. Bu kişileri, taşıdığımız sorumluluk gereğince, düşünmeye ve doğru davranmaya davet ediyoruz. Bunların hastalık kapmış politikalarını benimseyerek ülkenin sırtını yere getirmek amacıyla sırada bekleyenleri ahlaka davet ediyorum.”

“Kılıçdaroğlu, HDP’nin eş başkanlığına aday”

“Ülkemizin üzerine oynanan oyunların sökülüp atılacağına olan inancım tam. CHP ve yandaşları da bu tehlikeli yolda ilerlemek konusunda ısrar ederlerse hak yoldan sapmalarının cezası da vebali de ağır olacaktır. Hareketlerine devam etmeleri halinde tarihin huzurunda bedel ödemek zorunda kalacaklardır. Kılıçdaroğlu, HDP’yi, ülke siyasetinin vazgeçilmez unsuru olarak görmüştür. Bu, anlık bir gaflet ya da anlık akıl tutulması değildir. Kılıçdaroğlu bununla da yetinmeyerek terörist Demirtaş’ın haksızlığa uğradığını belirtmiştir. Bu da bir ‘dil sürçmesi’ değildir. CHP Başkanı adeta HDP’nin eş başkanlığına adaydır. CHP’nin ahı gitmiş vahı kalmış; Parti, HDP ile yatıp PKK ile kalkmış. Terör sevicilik ve pespayelik, Kılıçdaroğlu’nun alnına yapışmış bir lekedir. CHP, Kandil’in ana üssü ve HDP’nin arka bahçesi olmuş; ülkemizin düşmanlarına da can suyu olmuştur.”



“İP ve CHP, HDP’nin acil yardım çadırı”

“İP’nin kılavuzu da CHP’dir. İP de HDP’lileri ve Kürtleri aynı kefede görmüştür. Bu düşünce, yanlıştır. Bu meczup değerlendirme, HDP’nin ‘Kürt Siyasi Hareketi’ olarak lanse edilmesine vesile olmuştur ki bu da bir fesatlıktır. İP de siyasetini mağaraların deliklerinde aramaya başlamıştır. Aynı şahıs aynı zamanda HDP üzerinden Kürt kardeşlerimize hakaret edildiğini de dile getirmiştir ki bu, bölücü bir dildir. Milletimiz, bu Zillet İttifakı diline uygun değildir. İP’ye oy veren kardeşlerim de bu dilden yakınıyorlar. Unutulmasın ki İP ve CHP, artık, HDP’nin acil yardım çadırı haline gelmiştir.” 

“HDP’ye bakanlık veririz” sözüne eleştiri

CHP’li Çiçek’in “HDP’ye bakanlık verebiliriz” sözü hakkında eleştirilerde bulunan Bahçeli: “Zillet İttifakı’nın seçimi kazanması halinde HDP’li vekillere bakanlık vereceği hakkında söylenen sözler, karanlık amaçların göstergesidir. Bu ittifakın omurgası HDP olmuştur. HDP’ye bakanlık müjdesi veren CHP, terör örgütünü devlet yönetimine getirmeyi düşünecek kadar bu ülkeye yabancıdır. HDP, PKK’nın ileri karakoludur ve bunları yönetime taşımak, bölücülüktür. CHP, HDP’ye kıyak yapmak amacıyla ayağa düşmeyi göze almıştır. Milletimiz, bu söylemleri affetmeyecektir. Terörle mücadele konusunda kararlı duruşumuzu korurken CHP’nin HDP’ye destek vermesi, PKK’nın kanlı eylemlerine onay vermek ve vatana kastetmektir. CHP’nin buna hakkı yoktur. İP’nin de böyle bir şeyi tercih etmesi, demokrasi dahilinde bile olsa düşünülemez. Zulmü yapanla da zulme susanla da olmaz.”

Üçüncü ortak ‘mafya’

“Cumhur İttifakı’nın üçüncü bir ortağının olduğu ve bunun da ‘mafya’ olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, öncelikle kendisine ve partisine bakmalıdır. İtibarlarını gözden geçirip sonra Cumhur İttifakı hakkında konuşmalıdır. Terör örgütü ile ittifak içinde olan CHP’nin mafya takımından dert yanması yüzsüzlüktür. Biz mafyaları tanımayız da takmayız da o takımdan anlamayız da. Cumhur İttifakı’nın ortağı, cumhurdur. İttifak, cumhuriyet sisteminin felsefesini ilke edinmiştir. Çeteler, uyuşturucu baronları, DHKP-C, FETÖ ve PKK, CHP’nin ortağıdır. Ülkemiz, terörle mücadele konusunda mesafe aldıkça CHP yönetimi çılgına dönmektedir. İP’nin ise ağzını açtığı görülmemiştir. HDP zaten şok üstüne şok geçirmektedir. Yurt dışında ve içinde ülkemize silah doğrultan cahiller, cüretlerinin bedelini ödemişler ve ödeyeceklerdir. Teröristin olduğu her yer milletimizin meşru hedefidir. Hainlerin yuvalandığı yerleri imha etmek kahraman askerlerimizin görevidir.” 

Yorumlar (0)