Bahçeli: Kimi kandırıyorsunuz, Rus uçakları da vardı!

MHP lideri Devlet Bahçeli, İdlib'de 34 askerimizin şehit olduğu saldırıya ilişkin, "Kimi kandırıyorsunuz? Rejim uçaklarının arasında Rus uçakları da vardı." dedi.

SİYASET 03.03.2020, 11:00 03.03.2020, 11:38
Bahçeli: Kimi kandırıyorsunuz, Rus uçakları da vardı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

MHP lideri, İdlib'de 34 askerimizin şehit olduğu saldırıya ilişkin, "27 Şubat'ta rejim uçaklarının arkasında Rus uçakları da vardır ve ölüm saçmışlardır. Neyi anlatıyorlar, kimi kandırıyorlar? Boğazlardan geçirilen savaş gemilerine verilen isimlerle neyin mesajı verilmektedir." dedi. 

"Vatan evlatlarının kolunu bükecek güç ve kudret yoktur"

Bahçeli, konuşmasına "Üzerinde yaşadığımız topraklar bin yıldır vatandır... Nice şehadet, celalet, felaket ve hakimiyet örnekleriyle vatanın ve milletin bekası asırlarca korunmuştur, bugün de korunacaktır. Mücadelede aziz şehitlerimiz kahramanlarımızdır. Vatan evlatlarının kolunu bükecek güç ve kudret yoktur." ifadeleriyle başladı. 

"Alçak saldırının arkasında Suriye ve İran var"

İdlib'de 27 Şubat günü yaşanan şehadetlerin Türk milletini üzdüğüne dikkat çeken Bahçeli, "Kim ne yaparsa yapsın Türk milletinde kan da bitmez ayağa kalkacak kahraman da eksilmez. Çok sayıda askerimiz şehit düşmüştür. Yaralılara yardım etmek isteyen askerlerimiz de saldırı altında kalmışlardır. Alçak saldırının arkasında Suriye ve İran vardır.  Türk askerinin kanı bu husumet cephesi tarafından dökülmüştür. Türk milleti şehitlerimize minnettardır. Allah tektir, ordusu Türk oğlu Türktür." diye konuştu. 

"Esad hayranları söyleyin, bu vatan bölünebilir mi?"

Bahçeli, şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını kaydederek, "Yiğit evlatlarımıza silah çeken kim varsa dökülen kanda boğulmaya mahkumdur...  Bu zor dönemi atlatacağız. Eğilmez başımız, yenilmez irademizle biz büyük Türk milletiyiz... Kurumuş ve kudurmuş Esad hayranları söyleyin, bu vatan bölünebilir mi?" dedi. 

"İdlib'den çekilirsek Hatay'dan oluruz"

İdlib saldırısından hemen sonra Bahar Kalkanı Harekâtı'nın başlatıldığını hatırlatan Bahçeli, "Sorulacak hesabımız, alınacak intikamımız vardır. Rejim unsurları saklanacak delik arama derdindedir. Türkiye, İdlib'de savaş oyunlarının içinde değildir. Gaye vatan, sınır, toprak ve  insan güvenliğidir... Bu gerçeği görmeyen üstelik çarpıtan iç ve dış odakların alayı birden aynı şer ekseninde toplanmışlardır. İdlib'den geri çekilirsek eninde sonunda Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır. Böyle olursa Suriye'deki kaos Anadolu'da demektir. Kim Hatay'a göz dikiyorsa o gözü oyar, kim el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz." açıklamasını yaptı. 

"Dikiz aynasından bakamayız"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu ve ipini ele vermiş siyasi çürükler, ne işiniz var Türkiye'de, ne arıyorsanız siyasette... Hem içimizdeki hem de çevremizdeki gelişmelere dikiz aynasından bakmayız, bakamayız. Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın diyemeyiz, o yılanı yuvasında boğazlarız." şeklinde konuştu.

"Katil Esad affedilmez şekilde suç işlemiştir"

Rusya'nın İdlib'de ikili oynadığını ve İran'ın da arkadan ateş ettiğini aktaran Bahçeli, "Katil Esad affedilmez şekilde suç işlemiştir. 5 Mart'taki planlı görüşme çok mühimdir. Soçi'yi ihlâl edenler açıktadır. Putin, kimsenin aklına savaş fikri gelmemesi için elinden geleni yaptığını söylemiştir. Kahramanlarımızın kasıtlı olarak hedef alındığı ortadadır. Ruslara bilgi verilmesine rağmen Moskova bunu inkâr etmiştir. Rusya'nın operasyonda savaş uçaklarının bulunmadığını açıklamasına rağmen radar gerçekleri başka şeyi söylemektedir." dedi. 

"Rejim uçaklarının arkasında Rus uçakları da vardır"

Bahçeli, İdlib'de 34 şehit verdiğimiz saldırıda Rusya'nın da parmağı olduğuna dikkat çekerek, "27 Şubat'ta rejim uçaklarının arkasında Rus uçakları da vardır ve ölüm saçmışlardır. Neyi anlatıyorlar, kimi kandırıyorlar? Boğazlardan geçirilen savaş gemilerine verilen isimlerle neyin mesajı verilmektedir. Görmedik sanılmasın. Çalımızı kıranın çalımını bozarız, dalımızı kesenin damını yıkarız. Rusya'ya güvenilmez derken haksız mıyız. Sıcak denizlere inme planı tarihî bir hedeftir. Gizli ajandanın sayfaları birer birer aralanmıştır." ifadelerini kullandı. 

"Esad'ın fişini Putin çekecek"

MHP lideri, İdlib krizine ilişkin önerilerde bulunarak, "Esad'ın son kullanma tarihi dolduğunda fişini ilk Putin çekecektir. Emin olun biz gitmezsek bir gün onlar gelecektir. Rusya zorba politikalarından vazgeçmeli, Astana ve Soçi'ye bağlı kalmalıdır. Türkiye'nin 30-35 kilometrelik güvenli bölgesine destek verilmelidir.  27 Şubat nedeniyle özür ve tazminat gündeme gelmelidir. Esad, gözlem noktalarının gerisine çekilmedlir. M4 ve M5 karayolunun güvenliği müştereken sağlanmalıdır. Sığınmacılarla ilgili her ülke destek vermeli, katkı sağlamalıdır." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)