Bahçeli: İnfazın durdurulmasına karşıyız!

Enis Berberoğlu hakkında yargı kararını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargıya saygı duyduklarını, davanın yeniden görülecek olmasını uygun bulduklarını lakin infazın durdurulmasına da karşı olduklarını belirtti.

SİYASET 09.02.2021, 13:39 10.02.2021, 09:21
Bahçeli: İnfazın durdurulmasına karşıyız!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT tırlarının durdurulması konusunda yargılanan Enis Berberoğlu ile ilgili son yargı kararı hakkında gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

yargıya saygı duyduklarını, davanın yeniden görülecek olmasını uygun bulduklarını lakin infazın durdurulmasına da karşı olduklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili fezlekenin, komisyona ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul'a geldiği zaman da, daha önceki davranış ve tutumlarına uygun olarak yine dokunulmazlığın kaldırılması cihetinde oy kullanacaklarını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan mütalaada, AYM (Anayasa Mahkemesi) kararına uyulması istenmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de, Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanması talebini kabul etmiş, infazın durdurulmasına, "kesinleşmiş hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına" hükmetmişti. 

Yorumlar (0)