Bahçeli: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Bahçeli, ABD Başkanı Biden'ın 'soykırım' açıklamasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

SİYASET 24.04.2021, 21:14 25.04.2021, 17:15
Bahçeli: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

ABD Kongresi'nin her iki kanadı da 2019 senesinde 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren kararları kabul etmiş, son olarak her iki partiden 100'den fazla üye Biden’a bir mektup ileterek 24 Nisan’daki açıklamasında sözde Ermeni soykırımı resmen tanıma çağrısında bulunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden, 1915 yılındaki olaylarının yıl dönümüne ilişkin açıklamasında, 'soykırım' ve 'büyük felaket' ifadelerini kullandı.

"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır"

Joe Biden'ın 'soykırım' açıklamasına sert bir şekilde tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '"Biden’in sakat ve skandal açıklamasıyla iki ülke ilişkileri bundan böyle bambaşka bir mecraya doğru savrulma riski taşımaktadır. Dostluk ve stratejik ilişkiler kurduğu bir ülkeye 'soykırım' gölgesi düşürmeye yeltenen bir zihniyetle büyük olasılıkla hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin konuya ilişkin açıklamasından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Hayasızdır, asılsızdır"

"Tarih hem dayanağımız hem kaynağımız hem de davamızdır. Politik amaçlarla, taktiksel açıklamalarla, düşmanca sözlerle, dayanaksız ve temelsiz söylentilerle yalın tarihi doğruların önyargılarla çarpıtılması insanlığın huzur ve barış arayışını vahim derecede boşluğa itecektir. Türk milletinin şerefli tarihinde ne soykırım mahcubiyeti ne de katliam alçalması vardır. Geçmişimiz her hususta olduğu gibi bu hususta da tertemizdir ve bu çerçevede hiç kimseye ispat borcumuz da yoktur. 1915 yılındaki olayların etrafında kurulan iftira kampanyası hayasızdır, asılsızdır."

Yorumlar (0)