Bahçeli: HDP’nin ne işi olur sine-i milletle?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP’nin ne işi olur sine-i milletle, onların dönüp dolaşacakları yer Kandil’in mağara kovuklarıdır, terörün sine-i melanetidir. Milletimiz seçimlerden yorulmuştur. HDP’nin peşine takılan CHP, İP ve SP’nin hali acıklıdır” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 28.11.2019, 08:19
Bahçeli: HDP’nin ne işi olur sine-i milletle?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine gündeme ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

"Kılıçdaroğlu teslim olmamızı istiyor"

"Batıya ırkçılık demir atmıştır" ifadelerini kullanan MHP Lideri Devlet Bahçeli şunları söyledi:

"İslamofobi, fanatizm, yabancı düşmanlığı ana akım bir fikir ve siyaset hâline gelmiştir. Türkler geliyor diye çocuklarını korkutan aileler, aynısını yine yapmaktadır. Gelişmeler hazin ve hezeyandır. Geçtiğimiz silahlanmaya harcanan para 1,8 trilyon dolardır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da millî silah sanayinin gelişmesine itiraz ediyor. Yani teslim olmamızı istiyor. Süngümüzün düşmesinin derdinde Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu Türkiye’ye bu kadar yabancı ve bu kadar uzak."

"Sahne arkasında ABD ve Avrupa ülkeleriyle çatışıyoruz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz sahnenin önünde bölücü terör örgütü PKK/YPG’yle mücadele ediyoruz. Fakat sahne arkasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa ülkeleriyle kıyasıya çatışıyoruz. Gerçek budur. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de Fırat Nehri üzerindeki Tışrin Barajı’ndaki bir üsteki sözde devir teslim, Rus Bayrakları ve bölücü terör örgütü YPG'nin paçavraları eşliğinde yapıldı. Hani Astana? Nerede Soçi? Nereye gitti 22 Ekim tarihli mutabakat? Amerika çıkıyor Rusya giriyor, Rusya çıkıyor Amerika giriyor. Birbirlerinin ayaklarına basmıyorlar. Fiilen nüfuz bölgesi oluşturmuşlar. Suriye’yi kafalarda bölmüşler" ifadelerini kullandı.

"Suriye bizim iç meselemiz hâline dönüşmüştür"

"Esed suçludur, katildir, kendi halkına ölüm saçmıştır" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
"Doğrudan görüşme ve temas onun yaptıklarını meşrulaştırır ama farklı kanallardan Suriye Arap Cumhuriyeti’yle, Suriye halkıyla görüşmek, konuşmak ve anlaşmak mümkündür. Diplomasi çok boyutlu olmalıdır. Aktif ve çözüm odaklı olmalıdır. Sahada kazandıklarımız masalarda heba edilmemelidir. Suriye bizim iç meselemiz hâline dönüşmüştür."

"Türkiye'yi bu şablona uydurmak isteyenlerin başını CHP çekiyor"

Gezi olaylarının bile mumla aranacağını iddia eden hainlerin ortalıkta cirit attığının altını çizen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tehlikeli bir arayış var. Vahim olaylara sahne olan ülkelerin hepsi birbirine benziyor. Ekonomik sorunlar, adaletsizlik, eşitsizlik, demokrasi ayıpları hepsinin ortak motivasyonu. Türkiye’yi bu şablona uydurmak isteyenlerin başını da CHP çekiyor. Sandıkta bulamadığını sokakta bulmaya çalışanlar biliniz ki, milletin demir yumruğunu kafasına yer" diye konuştu.

"Döviz çıktıkça içten içe sevinen satılmışlar bellidir"

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

"CHP’nin, İP’in, şunun bunun yıkım edebiyatı boşunadır. Türkiye ekonomisi kalkışa geçmiştir. Ekonomik dengelenme süreci başarılıdır. Makro ekonomik göstergeler düzelmektedir. İşsizlik sorunu da mutlaka aşılacaktır. Ülkemize güvenelim, karamsarlık ve korku aşılayanlara da itibar etmeyelim. Döviz çıktıkça ağızlarının suyu akan, başları dönen, içten içe sevinç çığlıkları atan satılmışlar bellidir, bilinmektedir. Gün birlik olma günüdür."

"HDP’nin ne işi olur sine-i milletle?"

"HDP’nin ne işi olur sine-i milletle?" diye soran Milliyetçi Hareket'in lideri Devlet Bahçeli, "Onların dönüp dolaşacakları yer Kandil’in mağara kovuklarıdır, terörün sine-i melanetidir. Meydan okuyorlarmış, okusalar ne yazar okumasalar ne çıkar? Bizim durduğumuz yer bellidir. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin normal tarihi Haziran 2023’tür. Erken seçim talepleri yanlıştır. Herkes hesabını 2023’e göre yapsın. Milletimiz seçimlerden yorulmuştur. Siyasi polemikle geçecek vakit yoktur. HDP’nin peşine takılan CHP, İP ve SP’nin hali acıklıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)