Bahçeli: HDP’nin kapatılması namus borcudur!

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılması konusunun namus borcu olduğunu ifade ederek, “HDP bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır. Bu parti terörün siyaset ayağıdır.” şeklinde konuştu.

SİYASET 08.06.2021, 11:52 09.06.2021, 12:49
Bahçeli: HDP’nin kapatılması namus borcudur!

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin meclisteki grup toplantısında gündeme dair konularda değerlendirmeler yaptı. Bahçeli’nin konuşmasından dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu

“Büyük bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız. Bizlere düşen çevre duyarlılığını tesis etmektir. Marmara Denizi’ne akan derelerin ıslahını gerçekleştirmeliyiz. Yönetim sistemi ve kıyı planlaması uygulanmalı. Siyasi partilere düşen ise bu meseleyi siyasi çıkar için kullanmamaktır. Sağduyulu ve sabırlı olmak lazım. Marmara Denizi’nin temizlenmesine ilişkin seferberliği destekliyoruz. Alınacak olan tedbirlerin ve uygulamaların her daim yanında olacağız.

Siyasi partilere ilkeli muhalefet yapma çağrısı

Zillet ittifakının yedek ve asıl kadrosunu oluşturan parti başkanlarının yaptığı çağrılar yüz kızartıcıdır. Herkesi ilkeli bir muhalefet anlayışına çağırıyoruz. Muhalefet ve iktidar arasındaki münasebet bir dalaşma, çekişme haline gelirse demokratik rejimin atisi yoktur. Siyaset kurumu savaş hali değildir.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması

“Karşımızda yeminli Türk düşmanlarının sözcülüğünü yapan bir muhalefet vardır. Muhalefet vatanı dahi düşürmeye hazırdır. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin gizli ortağı olan Halkların Demokratik Partisi, Cumhurbaşkanlığında ortak aday çıkarmanın ciddi bir seçenek olduğunu ortaya koydu. HDP, CHP ve İYİ Parti’yi çoktan kafeslemiştir. İyi Parti ve CHP’yi HDP’nin karara zorlaması iyice yoğunlaştı. Şu anda kamuoyunu hazırlamanın peşindeler.

Halkların Demokratik Partisi’ne kapatma davası

HDP’nin tüm organları suç işlemi teşvik tahrik etti. Mahkemenin verdiğini ikinci defa iade seçeneği kalmamıştır. Artık HDP’nin kapatılması bir hukuk konusudur. Bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır. Terörizmin siyaset ayağıdır. Anayasa Mahkemesi’nin namus borcudur, HDP’nin kapatılması. Yüreği Türkiye ile olmayan parti görünümlü bu bölücü örgütün Meclis’te bulunması doğru mudur?

Ahmet Şık’ın ifadelerine cevap

Türkiye devleti eğer katil olsaydı şu anda mezarlıkta olurdun. Acilen Şık’ın dokunulmazlığı kaldırılarak yargıya teslim edilmeli. Onun yeri TBMM değil demir parmaklıklardır. Bu tiplere tahammül edemeyiz. Ahmet Şık’ın layık olduğu yer parmaklıkların arkasıdır.

Mahmur’a Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan operasyon

PKK’nın Mahmur sorumlusu öldürüldü. Amerika rahatsız olmuş, demek ki doğru yolda gidiyoruz. CENTCOM’un sıhhiye desteği vermesi açık bir çarpıklıktır. Cumhurbaşkanımız, bu yanlıştan dönülmesi amacıyla Biden ile yapılan görüşmede gerekli olan mesajları verecektir. Türkiye, 2023 senesinde terörü yenmiş olacak.

Karadeniz’de yapılan doğal gaz keşfi

Bundan ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Milletimize hayırlı olsun.”

Yorumlar (0)