Bahçeli: “Döviz kuruyla kurulmadık, kurla da devrilmeyiz” 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MYK toplantısı sonrasında basın açıklamalarında bulundu. Bahçeli, ülkenin şu anki meselesinin ekonomiyi aştığını ve canlı döviz bombalarına hiçbir şekilde geçit verilmeyeceğini bildirdi.  

SİYASET 25.11.2021, 16:43
Bahçeli: “Döviz kuruyla kurulmadık, kurla da devrilmeyiz” 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün düzenlenen MYK toplantısı sonrasında basın açıklamalarında bulundu. Gündemlerinde özellikle döviz kurundaki yükselişin hakim olduğunu aktaran Bahçeli, gündemi değerlendirdi ve erken seçim hakkında yorumlarda bulundu. Bahçeli konuşmasına “faiz lobileri” ile başladı: “Ülkemizin şu anki meselesi artık ekonomi olmaktan çıkmıştır. Canlı döviz bombalarına, çıkar, faiz ve rant lobilerine, ekonomik darbecilere şimdiye kadar eyvallah etmedik. Bu işin sonu sefa da olsa cefa da olsa bundan sonra da eyvallah etmeyeceğiz. Türk milletimiz, yaşanan her gelişmeyi yakından takip ediyor. Biz, ülkemiz döviz kuruyla kurulmadı; bu yolla da devrilmez. Finans oligarşisinin çürük azı dişini söküp sahibinin avucuna koymayı biliriz. Bunlar, Doğu Akdeniz’den ve Mavi Vatan’dan vazgeçmemiz için bizleri küstahça dize getirmek istiyorlar.” 



“Erken seçimden başka konuşacak konusu yok” 

Bahçeli: “Muhalefet, bir erken seçimdir tutturmuş gidiyor. Erken seçimden başka konuşacak konuları yok. Zillet İttifakı, dış destekli bir eylem içerisinde. Darbe teşebbüsüyle yapamadıklarını dövizle de yapamayacaklar. Kılıçdaroğlu ve terörist yandaşlarının erken seçim naraları havada kalacak. 28’inci dönem milletvekili seçimleri de cumhurbaşkanı seçimleri de 2023’te yapılacak. Hatta Haziran 2023’te yapılacak. Milletimize tepeden bakan kimliksizlerle, hainlerle, statükocularla, vesayetçilerle ve mandacılarla bu tarihte hesaplaşılacak.” 



“Ülkedeki son gelişmeler değerlendirildi” 

MHP Lideri Bahçeli’nin paylaştığı metinden öne çıkan kısımlar şu şekildeydi: “Ülkemizdeki her gelişme, MYK toplantımızda değerlendirildi. 2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ele alındı. Ülkemizde Covid-19 virüsüyle mücadele konuları görüşüldü. 30 Ekim 2021 tarihinde başladığımız ‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ temalı siyasi faaliyetlerimiz kapsamında şimdiye kadar 55 ili gezdim. Bu gezilerimizde verimli sonuçlar aldık. Yurdumuzun her ilinde vatandaşlarımızla temasımızın yüz yüze sürdürülmesi konusunda görüş birliğine vardık. Önümüzdeki hafta sonu yapacağımız çalışmalarla birlikte gittiğimiz illerimizin sayısı 70’i bulacak. Bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” 



“Ahlak imtihanıyla sınanıyoruz” 

Bahçeli: “Milletimiz ve tarihimiz huzurunda vicdan ve ahlak imtihanıyla sınanıyoruz. Hücrelerimize ve haysiyetimize nüfuz etmiş vatan ve dava sevgimizin sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlü olduğumuz bir dönemdeyiz. Bu dönemde her zamankinden daha dengeli, dirayetli, uyanık ve hazırlıklı olmalıyız. Ülkemizi karanlığa çekmek amacıyla kollarını sıvayan çevrelerin provokatif tahriklerine mahal vermemeliyiz. Bu kişilerin kimlikleri, milletimiz tarafından bilinmektedir. Tahrik sürecinin öncüsü HDP ve CHP’dir, Zillet İttifakıdır. Bunlara ek olarak bazı devşirilmiş akademisyenlerin, bir kısmı satılmış aydınların, birkaç STK’nın ve 3-5 kuruşluk kalemlerin sponsorları da Türk düşmanlarıdır.” 



“Sokakların terörizme teslimini düzenleyen sefiller” 

Bahçeli: “Sokaklarımızı terörizme teslim eden, alçak sefiller, serseriler ve daha niceleri bulunuyor. Tehdit saçan gelişmeler karşısında milletimiz birbirine kenetlenmeye; içteki ve dıştaki düşmanlara karşı durmaya devam edecektir. Bu olanlara sessiz kalmamız, fikirlerimizin doğasına aykırıdır. Biz, milletimizle birlikteyiz ve devletimizin arkasındayız. Faiz, kur ve fiyatları ülkemize karşı silah olarak kullanan şuursuz muhalefet, siyasi ikbal anlayışına kilitlenmiş ve bir kaşık suda fırtına koparır hale gelmiştir. Bu, tarihi bir hatadır. Şu an içinde bulunduğumuz salgınla küresel ekonomi dengesi de ciddi ölçüde sarsılmıştır. Ülkemiz, bu türbülanstan en az hasarla çıkmayı başarmıştır ki bu hakikati inkar etmek, cahilliktir, art niyetliliktir. İhracat performansımızdaki rekor, ekonomimizdeki göz kamaştırıcı artış ve sanayi üretimindeki tırmanış ülkemizin tehlikeli girdaptan güçlenerek kurtulduğunun işaretidir.”

Yorumlar (0)