Bahçeli'den yeni anayasa tepkisi

Bahçeli, partisinin hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa önerisi için, "Saygın ve değerli yeni anayasa çalışmamızın tümüne nüfuz etmeden karalamak, kötü göstermek bir art niyet göstergesidir." dedi.

SİYASET 11.05.2021, 18:23 12.05.2021, 17:16
Bahçeli'den yeni anayasa tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırısına ve seçim tartışmalarına dair açıklamada bulundu. Bahçeli, "İsrail polisi çok iyi bildikleri terör yöntemlerini kullanarak Filistinli mazlumlara ateş yağdırmaktadır. İsrail tüm bunların bedelini ödemelidir. Uluslararası Ceza Mahkemesi bu zulmün hesabını İsrail'den sormak zorundadır." sözlerini sarf etti.

"Seçim tarihi bellidir"

MHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

''Cumhur İttifakı’nın sarsılmaz ve ortak kararı açık ve nettir. Seçim, Haziran 2023'te gerçekleştirilecektir.

CHP ile İYİ Parti'nin mafyalaşmış siyasetten bahsetmesi anlamsızdır. CHP’nin uyuşturucu ticareti yapanlarla nasıl samimi olduğunu biraz hafıza tazelemesi yapanlar direkt olarak göreceklerdir. Asıl kanun kaçağı, asıl mafya, asıl millet düşmanı terör örgütleri ile el ele verenlerin bu çerçevede ne konuşmaya yüzleri ne de insan içine çıkacak vaziyetleri vardır. İttifakımızı mafya ile ananlar, mizaç ve bozuk mayalarına boyun eğmişlerdir. Ülkemizde çetelerin devri bitmiştir. Hukukun üstünlüğü dururken mafyanın varlığı söz konusu değildir. Ülkemizde mafya düzeni değil, vatandaşlarımızın egemenliği hakimdir.

"Bazıları anayasa profesörü kesildi"

Yürürlükte olan darbe anayasası ile bu amaca ulaşılamayacağı açıktır. Partimiz, 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Maddelik Yeni Anayasa' önerisi ile duruşunu, zihnindeki toplum ve devlet ufkunu ana hatlarıyla ve özet şeklinde milletimizle paylaşmıştır. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan anayasa tavsiyemizin içeriğini bilmeden, bazılarının anayasa profesörü kesilmesi, ardından da kerameti kendinden menkul bir anlayış güderek kusur bulmaya çalışmaları kara mizahtır.

"İçeriğini yalnızca Sayın Erdoğan biliyor"

100 maddeden oluşan yeni anayasa önerimiz şu ana kadar sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve bilgisine sunulmuştur. Saygın ve bir o kadar da değerli yeni anayasa çalışmamızın tümüne nüfuz etmeden karalamaya çalışmak, bir art niyet göstergesidir. Bir er meydanıdır siyaset. Bir çalışması olan varsa, çıkıp Türk milletine açıklamalıdır. Henüz tek bir sayfasını dahi okumadıkları yeni anayasa öneri metnimizi önyargılarla eleştirmek, toptancı bir mantıkla reddetmek, hayal mahsulü suçlamalarda bulunmak ülkemizin dağılan, marjinalleşen, perişan haldeki çapsız muhalefet anlayışının vesikasıdır. 

Bahçeli'den muhalefete eleştiri

Kılıçdaroğlu, 'Yeni anayasa çalışması hedef ve gündem değiştirmektir.” diyerek kimseyi şaşırtmamıştır. İYİ Parti'nin ahlaken ayıplı ve problemli yorumu ise siyasi iflasın açık bir göstergesidir. Karamollaoğlu'nun 'Millet aç, ne anayasası?' demesi de bir gaflettir. Mevcut Anayasa'nın ilk dört maddesine hasar verildiği zaman pilava kaşık mı sallamışlardır? Bilmemek asla ayıp değildir. Ancak bilmeden biliyormuş gibi yapmak tarihi bir hatadır.

"Kim ne derse desin..."

Kim ne derse desin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü yeni bir anayasa ile önümüzdeki yıllara milletimizin muazzam varlığıyla taşınacaktır.''

Yorumlar (0)