Bahçeli'den Soylu'ya kayyum tebriği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınması ve söz konusu belediyelere kayyum atanmasına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu tebrik etti. Bahçeli, "Hükümete ve size desteğimiz tamdır." dedi.

SİYASET 19.08.2019, 13:13 19.08.2019, 13:18
Bahçeli'den Soylu'ya kayyum tebriği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MHP lideri, Soylu'yu Diyarbakır, Van ve Mardin belediyeleriyle ilgili operasyonlardan dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. 

Bahçeli, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasını ve söz konusu belediyelere kayyum atanmasını 'büyük, yerinde ve önemli bir operasyon' olarak değerlendirdi. 

'Terörle mücadele kapsamında hükümetin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tasarruflarını desteklediklerini' ifade eden Bahçeli, "Hükümete ve size desteğimiz tamdır." dedi. 

3 belediye başkanı görevden uzaklaştırılmıştı 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Van Büyükşehir Belediyesine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Mardin Büyükşehir Belediyesine Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkan vekili olarak görevlendirilmişti.

Yorumlar (0)