Bahçeli'den sert açıklamalar: Meydan okuyorum, hesabı sorulacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında sert açıklamalarda bulundu. MHP'ye iftira atmaya kalkışanlara hesap soracaklarını kaydeden Bahçeli, Erdoğan'ın adaylığı ve altılı masanın açıkladığı ortak politikalar mutabakat metni hakkında da konuştu. Bahçeli, "Adaylarını seçmek için 'o piti piti karamela sepeti' tekerlemesini kullanabilirler." dedi.

SİYASET 31.01.2023, 11:45 31.01.2023, 18:02 Hakan Öksüz
Bahçeli'den sert açıklamalar: Meydan okuyorum, hesabı sorulacak

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair kritik mesajlar verdi. MHP hakkında karalama kampanyalarının yürütüldüğünü kaydeden Bahçeli, "Zamanı gelince bunların hepsini burunlarından fitil fitil getireceğiz. Boş hayaller kurmayın. Milletimiz, MHP'nin içinde bulunmayacağı hiçbir hedefi kabul etmez." dedi.

"Hepsine meydan okuyorum"

MHP'yi meşgul ederek Türkiye üzerinde oyunlar kurabileceğini zannedenler karşısında geri adım atmayacaklarının altını çizen Bahçeli, "Bu baskılar karşısında yıldığımızı görürseniz gök girsin kızıl çıksın. MHP'nin iffetine çamur atmaya kalkan asalaklar karşısında geri çekilecek değiliz. Hepsine meydan okuyorum." ifadelerini kullandı.

"14 Mayıs'ta hesabını soracağız"

14 Mayıs'ta hesabın görüleceğine vurgu yapan Devlet Bahçeli, "Kurumsal kimliğimize organize bir saldırı var. Damarımıza basıyorlar. Bunlarla hesaplaşacağız. Hukukun olanaklarını sonuna kadar kullanacağız. Onları layık oldukları akıbete kavuşturacağız. Daha yeni başlıyoruz. Kiralık anket şirketlerine de sesleniyorum. Amasya'daki şahlanışı gördünüz mü? Seçimde hepinizi çılgına çevireceğiz." diye konuştu.

"Sayın Erdoğan'ın adaylığı anayasaya uygundur"

Cumhur İttifakı'nın sefil amaçlarla hizmet edenlere fırsat vermeyeceğini söyleyen MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını koyamayacağına ilişkin iddialar hakkında da yorumda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Erdoğan'ın sadece bir defa seçildiğini ve ikinci kez aday olmaya hakkının bulunduğunu kaydeden Bahçeli, "Sayın Erdoğan'ın adaylığı anayasaya uygundur. Geceyi gündüze katarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesini sağlayacağız. Küresel güçler buna karşı çıksa da yapacağız." dedi.

Altılı masanın mutabakat metni

Seçimlerde muhalefetin sıfır çekeceğini ve Erdoğan'ın açık ara farkla zafere ulaşacağını kaydeden Bahçeli, altılı masa tarafından açıklanan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" hakkında da konuştu. Altılı masanın 13 Şubat'ta adayını açıklayacağını hatırlatan Bahçeli, "Eğer zorlanıyorlarsa noter huzurunda kura ile de aday seçebilirler. Bunun yerine kısa çöp ve uzun çöp çekebilirler. Adaylarını seçmek için 'o piti piti karamela sepeti' tekerlemesini de kullanabilirler. Açıkladıkları metin, bölücülüğe verilmiş güvenceden başka bir şey değil. Bu metni ucube bir dayatma ve göz boyayıcı bir siyaset kofluğu olarak görüyoruz." vurgusunu yaptı. 

Yorumlar (0)